Pro-Ject Debut Carbon EVO

Pridošlica u dugo prisutnoj ponudi Pro-Ject pristupačnih gramofona Debut Line, zove se Debut Carbon EVO i predstavlja poboljšanje u gotovo svakom aspektu važnom za izgled, funkcionalnost ili zvuk gramofona.

Tako su unaprijeđeni ovjes motora radi smanjenja vibracija i njihovog prijenosa, ugrađene su tri metalne i prigušene antirezonantne nožice s mogućnosti podešavanja visine, prisutan je prekidač za odabir brzine vrtnje 33/45/78 okretaja/min. Korisnik evolucijskog gramofona dobit će još i 1,7 kg težak metalni tanjur, dampiran prstenom od TPE-a (termoplastičnog elastomera) s unutarnje strane tanjura.

Ne samo što prigušuje vibracije, već se, s obzirom na smještaj s unutarnje strane tanjura, točnije prstena, ponaša kao zamašnjak te su smanjena izobličenja i varijacije brzine vrtnje. Gramofon se u Europi isporučuje sa zvučnicom Ortofon 2M Red i karbonskom ručkom (8,6″) napravljenom od jednog komada, što će reći – laganom i čvrstom.

“Plug and Play” narav gramofona ogleda se i u kvalitetnom interkonekcijskom kabelu malog kapaciteta i odličnog zaštitnog opleta koji dolazi serijski. Pro-ject Debut Carbon EVO gramofon u Hrvatsku dolazi u prodaju od sredine listopada i moguće ga je nabaviti u 5 satenskih finiša, tri visokosjajna finiša i u prirodnom drvu, po cijeni od 599,00 €.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top