Meridian Ellipse: Luksuzni bežični zvučnik

 

Poznati Britanski proizvođač Meridian lansirao je bežični zvučnik pod nazivom Ellipse. Radi se o visokoučinkovitom streaming zvučniku. Sve u jednom rješenje, rigorozno dizajnirano za pružanje zvučnih performansi s Meridian potpisom u bilo kojoj sobi. Ellipse se ručno izrađuje u tvornici u Velikoj Britaniji, pažljivo je izrađen po istim zahtjevnim standardima kao i vodeći Meridian zvučnici. Ellipse ima vrlo kompaktan oblik koji pruža slobodu postavljanja bilo gdje, istovremeno osiguravajući prilagodljivo i luksuzno zvučno iskustvo.

 

 

Meridian Ellipse treći je zvučnik koji je izašao iz Extreme Engineering programa donoseći prirodan, autentičan i životan zvuk koji ispunjava prostoriju. Ellipse je dizajniran za uživanje u glazbi: s odzivom basa koji se obično povezuje s mnogo većim zvučnicima, Ellipse ima potpunu kontrolu nad zvukom koji svira, tako da glazba ispunjava sobu jasno i s autoritetom.

U praksi Ellipse je kompletan Meridian sustav u kompaktnom obliku koji omogućuje doživljaj poznate kvalitete Meridian zvuka. Proizveden u Britaniji, vrhunske izrade, sa nesumnjivim Meridian dizajnom.

Kao najnoviji proizvod koji je izašao iz Meridianovog programa Extreme Engineering, Ellipse koristi tehnološke, inženjerske i proizvodne inovacije, upotrebljava dvanaest jedinstvenih DSP tehnologija, uključujući prvu implementaciju “Meridian Bass & Space” u kućnom audio proizvodu. Prema navodima proizvođača, Ellipse stvara masivnu i prostranu zvučnu sliku koja daleko premašuje njegovu veličinu, te istovremeno pruža klasične Meridian performanse kao što su rezolucija, tajming, bas kohezija, dinamički raspon… za živi i prirodni zvuk u svakoj prostoriji.

Meridian Ellipse je kompaktan, ali vrlo moćan zvučnik. Meridianove DSP tehnologije kao što su Image Elevation i Bass and Space čine vrlo fleksibilan zvučnik, sposoban poboljšati vlastite performanse na ovisno o okruženju u kojem se nalazi. Bez obzira na položaj u domu u sobi, Meridian Ellipse pruža najbolji mogući zvuk za zvučnik njegove veličine.

Vizualno Meridian Ellipse je dizajniran da se suptilno uklopi u bilo koji prostor. Skladna zakrivljenost, luksuzno glatka površina. Meka i suptilna završna obrada provocira dodir te dodaje element stila i sofisticiranosti svakom modernom životnom prostoru.

Meridian Ellipse jednostavan je za upotrebu. Izravno iz kutije kontrolira se putem aplikacije Meridian Control ili uobičajene aplikacije za streaming glazbe. Ima podršku za Bluetooth, WiFi i Ethernet, postoji više načina za streaming glazbe putem AirPlaya, ugrađenog Chromecasta, Spotify Connecta i TIDAL Connecta. Povrh svega, Ellipse je Roon Ready i može se koristiti kao UPnP renderer.

Iza prednje maske nalaze se dva polipropilenska full-range drivera promjera 90 milimetara te središnji bas woofer 150 x 100 milimetara. Svaki full-range driver pogonjen je pojačalom snage 25 W, dok woofer pokreće pojačalo od 30 W. Frekventni odziv je od 40 Hz do 40 kHz na razini -3 dB, a volumen na razini 65.

Dimenzije elipse su 163 x 410 x 219 milimetara (V x Š x D) i teži gotovo četiri kilograma.

 

Dobavljivost očekujemo sredinom lipnja, uz očekivanju maloprodajnu cijenu od 2250 €.

Ellipse na stranicama proizvođača: Meridian Ellipse (meridian-audio.com)

Meridian Audio cjenik: Meridian Price List RRP 2023-11.xlsx (mediaaudio.hr)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top