Izgled i dojam Skandinavije

Svaki svaki aspekt Primare proizvoda – njihov izgled te osjećaj kontrole i korištenja doprinosi cjelokupnom iskustvu. Primare proizvodi odišu obilježjima skandinavskog dizajna – jednostavnim, elegantnim dizajnom, s pristupačnom i lako razumljivom funkcionalnošću. Primjer za to je kontrolni gumb poznat u cijeloj industriji po izgledu, kao i po osjećaju u ruci dok se odabire ulaz ili podešava glasnoća.

Modularni dizajn i izgradnja sustava

Jedna od važnih stvari je ponuditi modularnost kad god je to moguće kako bismo imali prave potrebne karakteristike te mogućnost prilagodbe za budućnost. Modularni dizajn predstavljen je u modularnim integriranim pojačalima I25 i I35, kao i modularnom predpojačalu PRE35. Svi se mogu ažurirati DAC i Prisma modulima te po potrebi dodati CD35 CD player koji također može imati Prisma modul, instaliran tvornički ili dodan kasnije. Kao rezultat, moguće je ponuditi pažljivo posložen niz modela i konfiguracija koji omogućavaju odabir uređaja koji najbolje odgovaraju potrebi svakog sustava. Primjer CD35 s instaliranim Prisma modulom može se upariti s integriranim pojačalom I35, što omogućuje odvajanje analognih i digitalnih faza. Ili, I35 s instaliranim DAC i Prisma modulima može se upariti s DD35 CD transportom, omogućujući multiroom, višezonsku reprodukciju svakog ulaza iz bilo analognog ili digitalnog izvora.

             

PRE35 – modularno predpojačalo

PRE35 je modularno predpojačalo sa dvostrukim XLR ulazima i izlazima. Analogni sklopovi preampa su potpuno balansiranog ustroja, a konstrukcija je modularna i omogućuje dodavanje sofisticiranih DAC i Prisma (mreža / streamig) modula.

PRE35 je izniman kontrolni centar sustava, koji pruža izuzetno niskošumni prijenos signala bez  izobličenja sa bilog kojeg analognog ulaza. To je rezultat osmišljenog pažljivog dizajna te korištenja četveroslojne glavne ploče što omogućuje najkraći mogući put signala.

Osim sveobuhvatnih ulaznih i izlaznih opcija s XLR i RCA vezom, modularni dizajn PRE35 također omogućuje dodavanje sofisticiranog DAC modula (DM36), kao i Prisma mrežnog playera/streamera (SM35) koji pojačalu dodaju iznimnu mogućnost prilagodbe potrebama svakom pojedinačnom korisničkom sustavu.

  • DM36 je potpuno opremljen DAC koji omogućuje D/A konverziju do PCM 384kHz / 32bit te DSD 256, s mogućnostima uzorkovanja i MQA obradom.

    MQA (Master Quality Authenticated) nagrađivana je tehnologija koja pruža zvuk izvornog mastera. Glavna/master MQA datoteka u potpunosti je verificirana i dovoljno mala za streaming ili download. Posjetite mqa.co.uk za više informacija.

    S instaliranim modulom DM36, PRE35 Prisma dodatno uključuje mogućnost WiSA bežične veze sa WiSA kompatibilnim aktivnim zvučnicima visokih performansi. To je jedinstvena značajka za ovo predpojačalo visokih performansi.

  • Prisma – mrežna i multiroom tehnologija, zbroj tehnologija koje pružaju široki raspon mogućnosti i funkcionalnosti mrežnog glazbenog playera. U osnovi stvoren da bude streamer koji bi svima i svugdje u kućanstvu omogućio istraživanje, otkrivanje i dijeljenje iskustva reprodukcije glazbe visokih performansi. Prisma pruža multiroom/višezonsku povezivost te kontrolu pohranjenih i streamanih sadržaja, bilo žičanom ili bežičnom vezom. Upravljanje korištenjem mobilnih uređaja putem namjenske aplikacije za kontrolu sustava Prisma.

    Uz AirPlay 2, Bluetooth®, Roon Ready i Spotify Connect®, Prisma ima ugrađen Chromecast, jedinstveni streaming portal koji omogućuje jednostavnu izravnu vezu sa stotinama streaming aplikacija i usluga. Chromecast uključuje glasovnu kontrolu za najbolje moguće performanse i korisničko iskustvo.

 

A35.2 izlazno pojačalo

A35.2 je snažno stereo pojačalo sa balansiranim ulazima koje koristi tehnologiju amplifikacije UFPD 2 za isporuku 200 W po kanalu u stereo konfiguraciji i 800 W u bridged mono načinu rada.

A35.2 je najsnažnije Primare pojačalo dizajnirano koristeći novu vlastitu UFPD 2 analognu tehnologiju pojačanja klase D. Potpuno novi UFPD 2 modul napajanja dizajniran je kako bi pružio snagu i performanse potrebne za ovakvo stereo pojačalo. Kao rezultat dizajnirano je potpuno novo napajanje s posebno motanim transformatorima za isporuku potrebne energije za modul pojačala.

A35.2 je sposoban pružiti trenutnu i trajnu izlaznu snagu s vrlo niskim izobličenjima, trenutnim rise timeom i apsolutno linearnim pojačanjem po cijelom bandwithu, što rezultira prirodno brzim, čistim i agilnim zvukom u ultra širokom frekvencijskom rasponu te iznimnim headroom-om.

A35.2 ima balansirane ulaze te 200 W izlazne snage na 8 ohma, s mogućnošću bridge-anja u mono čime postiže 800 W na 8 ohma. S ovom razinom masivne izlazne snage, A35.2 je sposoban pogoniti i najzahtjevnije stereo zvučnike ili biti dio snažnog višekanalnog sustava.

 

Ovisno zahtjevima i konfiguraciji sistema, kombinaciji PRE35 + A35.2 se mogu dodati vanjske komponete:

CD35 PRISMA – CD I MREŽNI PLAYER, nagrađivana modularna platforma za reprodukciju CD-a koja kombinira najsuvremeniji namjenski CD pogon s potpuno novim referentnim balansiranim DAC stupnjem koji isporučuje signal u fino podešen balansirani analogni izlazni stupanj i Prisma tehnologiju mrežnog playera.

 

DD35 – CD TRANSPORT, CD transport pune veličine koji pruža najsuvremenije mogućnosti digitalnog transporta za  najsofisticiranije sustave. Koristi nerezonantni namjenski CD pogon i ultra niskošumni digitalni izlazni stupanj.

 

R35 – MM/MC PHONO PREAMP, sofisticirano MM / MC phono predpojačalo s ultra niskom razinom šuma i visokim pojačanjem koji napajaju RCA ili XLR izlaze. Za upotrebu s najširim rasponom phono zvučica u najboljim sustavima.

 

Više informacija te specifikacije na web stranicama proizvođača:

Media Audio Primare cjenik:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top