Nucleus je novi uređaj koji je Roon Labs razvio u suradnji s Intel-om, jezgra snažnog i sveobuhvatnog multi-room glazbenog sustava. Dizajniran posebno za ljubitelje dobrog zvuka, Nucleus je središnja jedinica multi-room glazbenog sustava visokih performansi koji se može koristiti s različitim audio uređajima. Nucleus Roon povezuje se izravno na mrežu, a uređajem se upravlja preko pametnog telefona, tableta ili računala.

Isto tako, za Nucleus nije potrebno posebno konfiguriranje, nakon povezivanja na mrežu i preuzimanja Roon aplikacije, uređajem se upravlja iz operativnih sustava iOS, Android, macOS ili Windows. Za pohranu sadržaja možete instalirati interni hard disk ili SSD, dodati vanjski USB pogon ili čuvati glazbu na NAS-u (sustav za pohranu spojen na mrežu).

Roon Nucleus sadrži i3 procesor, 4Gb RAM-a i 64Gb OS SSD. Roon Nucleus Plus glazbeni server sadrži napredniji i7 procesor i dvostruko RAM-a od osnovnog modela, odnosno 128Gb OS SSD. Uređaj je razvijen u partnerstvu s Intel-om, a funkcija mu je da služi kao središnja točka na vašoj mreži za pristup glazbenoj zbirci na NAS-u, USB-u ili Tidal-u. Prilagođeni Roon OS razvijen je za hardverski dio – Intel NUC ploču. Specijalno kućište Nucleusa i činjenica da nema ventilatora omogućavaju smještaj u blizini hi-fi opreme, za povezivanje na DAC preko USB-a. Roon jezgra diže se za 1.8 sekundi; HDMI izlaz predviđen je za sve kompatibilne uređaje i 19V linearno napajanje može se naručiti kao opcija.

Reprodukcija glazbenih sadržaja odvija se preko spojenog USB DAC-a i streama na bilo koji od cijelog niza mrežnih playera koje podržava Roon, primjerice Roon Ready, Sonos, AirPlay, Devialet AIR, Meridian ili Squeezebox. Nucleus trenutno podržava uređaje preko 60 dobro poznatih proizvođača, a svakim danom se pridružuju novi partneri.

Očekivane maloprodajne cijene uređaja u Hrvatskoj:
Nucleus    11.600 kn
Nucleus+  18.900 kn
Roon licenca: 119$ za jednu godinu ili 499$ doživotno

Specifikacije:
Nucleus
Roon model za uobičajene potrebe, uređaj bez ventilatora, Gigabit ethernet, 2x USB 3.0, Thunderbolt 3, interni 2.5” ulaz (za čvrsti disk ili SSD), vanjsko napajanje.
• Zbirka do 12,000 albuma (120,000 zapisa)
• Multi-room sustav u pet zona
• Temeljni DSP (EQ, headphone crossfeed, itd.)

Nucleus+
Roon model za napredne potrebe, uređaj bez ventilatora, Gigabit ethernet, 2x USB 3.0, Thunderbolt 3, interni 2.5” ulaz (za čvrsti disk ili SSD), vanjsko napajanje
• Zbirka preko 12,000 albuma (120,000 zapisa)
• Multi-room sustav u više od pet zona
• Napredni DSP (povećanje brzine uzorkovanja, konvolucija, itd.)

One comment

  1. Matthijs van Middelkoop says:

    I would be interested in buying one nucleus.
    Can you ship to Sarajevo?
    Kind regards Matthijs van Middelkoop

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top