Nove AudioQuest slušalice: NightOwl Carbon i NightHawk Carbon

[three_fourth last=”no”]Prve slušalice američkog proizvođača AudioQuest koje su tržištu predstavljene početkom 2015. godine, model NightHawk, polučile su sjajne kritike od strane audiofilskih novinara, hvaljene kao jedinstvena kombinacija udobnosti, suvremenog dizajna i prirodnog zvuka. Sami kupci su prepoznali važnost inovativnih konstrukcijskih elemenata poput školjki slušalica izrađenih od revolucionarnog materijala poznatijeg kao Liquid Wood (tekuće drvo) i korištenja biomimetike (imitacija modela, sistema i elemenata prirode) u izradi mreža za raspršivanje zvuka, i mnogi od njih su izrazili interes za novim modelima s različitim opcijama kabela.

Novi model NightOwl Carbon su zatvorene slušalice u kojima je mreža iz prijašnjeg modela zamijenjena posebno konstruiranim aperiodičnim sustavom za prigušenje, odnosno izolaciju vanjskih zvukova. Zahvaljujući skrivenom odvodu koji je smješten u svakoj školjci i koji služi za smanjivanje pritiska, tako da driveri mogu ‘disati’, eliminiraju se svi tragovi titranja, oscilacija ili rezonancija. Napravljeno je i niz akustičnih, ergonomskih i kozmetičkih izmjena, sve s ciljem da slušalice pružaju bolje performanse i da sam slušatelj više uživa u zvuku. Dodana su dva seta jastučića, Protein Leather Boost Pads za bolju izolaciju i razinu jasnoće visokih tonova i Ultrasuede Pads za veću udobnost i smanjen bas. Napravljeni su kvalitetniji utikači, novi bazni materijal je telurij-bakar (TeCu) visoke čistoće. Sami okvir slušalica je udobniji, kabel je skraćen zbog korištenja na računalu ili s mobilnim uređajima i dodane su kontrole za upravljanje reprodukcijom.

Poluotvorene slušalice NightHawk Carbon zamjenjuju stari NighHawk model – NightHawk Carbon je sofisticiranija i zrelija verzija originalnog modela. Sve značajke iz modela NightOwl su uključene – bolje performanse, veća udobnost, dva para jastučića, izdržljiviji kabel s kontrolama za smartphone, dok se zadržao poseban zvuk originala. Oba nova modela, NightHawk Carbon i NightOwl Carbon sadrže 50mm drivere s membranom izrađenom od bioceluloze – materijala izuzetne čvrstoće i sposobnosti regulacije visokih frekvencija, a patentirani “split-gap” pogon značajno smanjuje intermodulacijske distorzije. Fleksibilni okvir učinkovito distribuira težinu slušalica, smanjuje steznu silu i omogućava dugotrajnu udobnost nošenja. Školjke slušalica izrađene su od revolucionarnog materijala poznatijeg kao Liquid Wood ili tekuće drvo – u suštini se radi o drvu pomiješanom s biljnim vlaknima koje se zagrijava, pretvara u tekuće stanje i obrađuje na način da se može ubrizgavati u kalupe. U odnosu na plastiku, Liquid Wood ima neusporedivo bolje akustičke značajke i materijal je prihvatljiv za okoliš. Isto tako, posebni suspenzijski sustav omogućava veću pokretljivost i prilagodljivost školjki.

Cijena:
NightHawk Carbon/ NightOwl Carbon: 5.280 kn[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top