Media Audio

Audioquest Novosti

Nove AudioQuest slušalice: NightOwl Carbon i NightHawk Carbon

Prve slušalice američkog proizvođača AudioQuest koje su tržištu predstavljene početkom 2015. godine, model NightHawk, polučile su sjajne kritike od strane audiofilskih novinara, hvaljene kao jedinstvena kombinacija udobnosti, suvremenog dizajna i prirodnog zvuka. Sami kupci su prepoznali važnost inovativnih konstrukcijskih elemenata poput školjki slušalica izrađenih od revolucionarnog materijala poznatijeg kao Liquid Wood (tekuće drvo) i korištenja biomimetike (imitacija modela, sistema i elemenata prirode) u izradi mreža za raspršivanje zvuka, i mnogi od njih su izrazili interes za novim modelima s različitim opcijama kabela.

Novi model NightOwl Carbon su zatvorene slušalice u kojima je mreža iz prijašnjeg modela zamijenjena posebno konstruiranim aperiodičnim sustavom za prigušenje, odnosno izolaciju vanjskih zvukova. Zahvaljujući skrivenom odvodu koji je smješten u svakoj školjci i koji služi za smanjivanje pritiska, tako da driveri mogu ‘disati’, eliminiraju se svi tragovi titranja, oscilacija ili rezonancija. Napravljeno je i niz akustičnih, ergonomskih i kozmetičkih izmjena, sve s ciljem da slušalice pružaju bolje performanse i da sam slušatelj više uživa u zvuku. Dodana su dva seta jastučića, Protein Leather Boost Pads za bolju izolaciju i razinu jasnoće visokih tonova i Ultrasuede Pads za veću udobnost i smanjen bas. Napravljeni su kvalitetniji utikači, novi bazni materijal je telurij-bakar (TeCu) visoke čistoće. Sami okvir slušalica je udobniji, kabel je skraćen zbog korištenja na računalu ili s mobilnim uređajima i dodane su kontrole za upravljanje reprodukcijom.

Poluotvorene slušalice NightHawk Carbon zamjenjuju stari NighHawk model – NightHawk Carbon je sofisticiranija i zrelija verzija originalnog modela. Sve značajke iz modela NightOwl su uključene – bolje performanse, veća udobnost, dva para jastučića, izdržljiviji kabel s kontrolama za smartphone, dok se zadržao poseban zvuk originala. Oba nova modela, NightHawk Carbon i NightOwl Carbon sadrže 50mm drivere s membranom izrađenom od bioceluloze – materijala izuzetne čvrstoće i sposobnosti regulacije visokih frekvencija, a patentirani “split-gap” pogon značajno smanjuje intermodulacijske distorzije. Fleksibilni okvir učinkovito distribuira težinu slušalica, smanjuje steznu silu i omogućava dugotrajnu udobnost nošenja. Školjke slušalica izrađene su od revolucionarnog materijala poznatijeg kao Liquid Wood ili tekuće drvo – u suštini se radi o drvu pomiješanom s biljnim vlaknima koje se zagrijava, pretvara u tekuće stanje i obrađuje na način da se može ubrizgavati u kalupe. U odnosu na plastiku, Liquid Wood ima neusporedivo bolje akustičke značajke i materijal je prihvatljiv za okoliš. Isto tako, posebni suspenzijski sustav omogućava veću pokretljivost i prilagodljivost školjki.

Cijena:
NightHawk Carbon/ NightOwl Carbon: 5.280 kn


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *