Najave sa CES-a: AudioQuest Niagara 7000

Novi strujni filter

[two_third last=”no”]Na ovogodišnjem je CES-u američki AudioQuest predstavio novi proizvod koji je tek u najavi, što bi značilo da je tehnologija u očekivanju patenta, a sama proizvodnja kreće tek na ljeto. Riječ je o strujnom filteru pod nazivom Niagara 7000 Low-Z Power–AC Grounded Noise-Dissipation System, a recenzenti iz stručnog tiska koji su prisustvovali prezentaciji uvjereni su da je riječ o nečem posebnom.

Konstruktor uređaja Garth Powell je aktivni jazz glazbenik/ perkusionist koji sada vodi odjel za strujne proizvode u AudioQuestu, tvrdi kako testovi uzorkovanja i spektralna analiza pokazuju da se gotovo jedna trećina visokorezolucijskog audio signala „gubi, maskira ili distorzira“ kao posljedica šuma iz električnog signala. To je bila motivacija za uređaj Niagara 7000, koji je prema tvrdnjama proizvođača prvi takav uređaj na svijetu koji sadrži dielektrične izolacijske transformatore i AC filter s najvećim lineariziranim pojasnim rasponom. Predviđena za suvremena zahtjevna pojačala, Niagara podržava i pasivni/ aktivni Power Correction sklop sa zalihama struje od preko 90A.

Teška 43 kilograma, Niagara 7000 sadrži 12 AC utičnica, od kojih su četiri predviđene za high current pojačala. Proizvođač navodi kako se u utičnicama nalazi 30–40% više metalne mase nego u drugim utičnicama tipa Edison.

Cijena uređaja još nije službeno najavljena, ali vjerojatno će se raditi o iznosu od oko 6.000 $, s tim da će se na tržištu pojaviti tijekom ljeta 2015.[/two_third]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top