Magico najavljuje revolucionarni zvučnik M7.

U lipnju 2020. godine Magico, LLC predstavio je vodeći zvučnik M9 koji je najnapredniji i najuspješniji zvučnik u povijesti Magica. Sve tehnologije otkrivene u opsežnom programu istraživanja i razvoja M9 su sada iskorištene u razvoju Magico M7.

Magico M7 je samostojeći četverostazni zvučnik sa šest drivera sposoban za zapanjujuće performanse. S najnovijom tehnologijom drivera, organski oblikovanim kućištem od ugljičnih vlakana i aluminija i najnovijom skretnicom “Elliptical Symmetry”, M7 je vrhunac naprednog inženjeringa zvučnika.

Najsuvremeniji driveri

Svi M7 driveri dizajnirani su za uklanjanje distorzija povezanih s glazbom u frekventnoj i vremenskoj domeni. Optimizacija dizajna je napravljena pomoću najmodernije FEA simulacije.
Akustične, mehaničke, elektromagnetske i toplinske karakteristike ispitane su na jednoj platformi koja omogućuje simultanu optimizaciju svakog pojedinačnog parametra.

Vrhunska tehnologija visokotonca

M7 koristi visokotonac dizajniran za M9. Ovaj visokofrekventni 28-milimetarski driver koristi berilijsku membranu sa optimiziranom geometrijom na koju je kemijskim postupkom nanesen dijamantni sloj kako bi se berilijev supstrat sve više približio teoretskom idealu. Koristi se novi neodimijski motorni sustav najnižom mogućom distorzijom i masivnom dinamičkom sposobnošću. Na kraju, akustičke performanse stražnje komore poboljšane su pažljivim FEA modeliranjem.
Čarobna sredina
5-inčni srednjetonski driver na M7 ima “Gen 8 Nano-Tec” membranu formiranu od aluminijsko-saćaste jezgre u sendviču s vanjskim i unutarnjim slojevima karbonskih vlakana s dodatkom grafena. Novo dizajniran je sklop šasije i potpuno novi neodimijski motorni sustav koji koristi dva iznimno velika magneta kako bi postigao stabilizirano magnetsko polje. Bakrena kapica minimizira vrtložne struje i maksimizira učinkovitost.

Glazba živi u midbassu

Midbass driver M7 od 9 inča također koristi novo dizajnirani sklop šasije te Gen 8 Nano-Tec membranu Ova pogonska jedinica opremljena je zavojnicom od 127 mm i neodimijskim motornim sustavom sa dva iznimno velika magneta. Ventilirana zavojnica od titanija omogućuje +/-13 mm stabilnog kretanja. Ovaj driver visoke osjetljivosti sposoban je proizvesti 120dB @ 1m u svom području. Odvajanjem od donjih oktava, M7 midbass sekcija oživljava glazbu neusporedivo sa bilo kojim drugim dizajnom osim M9.

Bas koji pokreće

Novi 12-inčni bas driver M7 također koristi novo dizajniranu šasiju i “ Gen 8 Magico
Nano-Tec” membranu, koja uključuje aluminijsko-saćastu jezgru u sendviču s vanjskim i unutarnjim slojevima ugljičnih vlakana ojačanih grafenom. Ovaj driver koristi zavojnicu od 127 mm, motorni sustav na bazi neodimija koji koristi iznimno veliki magnet i gornji magnet za
super stabilizirano magnetno polje. Koristi se ogromna bakrena kapa i ventilirana titanijska zavojnicu sa do +/-15 mm stabilnog kretanja uz vrlo visoku osjetljivost. Ovaj driver je sposoban za 120dB SPL @ 25Hz mjereno na 1m.

Organski oblik

Magicovo kontinuirano istraživanje i razvoj u eliminaciji vibracije kabineta i pohranjena energije ostvarili su brojne revolucionarne napretke. Dizajn kućišta M7 jednostavno nije moguć uobičajenim metodama konstrukcije. Kabinet M7 koristi monokok ljusku od karbonskih vlakana kreiranoj modeliranjem analize konačnih elemenata (FEA). 6061-T6 aluminijska prednja ploča je dampirana pomoću zrakoplovnih kompozita i pričvršćena na aluminijsku stražnju pregradu zateznim šipkama. Rezultat je cabinet sa zanemarivom internom rezonancijom. Ukupna struktura M7 rezultira maksimalnom čvrstoćom na svakoj osi, s ekstremnom krutošću uz minimalno skladištenje energije.

ESXO skretnica

Skretnica u M7 je “Elliptcal symmetry Crossover (ESXO)” u svom najnaprednijem i najskupljem obliku. Četverostazna mreža sadrži probrane Mundorf i Duelund komponente. ESXO skretnica savršeno integrira šest drivera u jedan virtualni izvor.

Pažnja na detalje

Prilagođeni bazni sustav razvijen posebno za M7 koristi MPOD tehnologiju kako bi pružio apsolutno stabilno postavljanje uz uklanjanje buke i postizanje savršenog spoja na pod. Dodatno nudi suptilan vizualni kontrast kabinetu od ugljičnih vlakana i aluminija.

M7 Specifikacije:

Configuration: 4-way, 6-driver design
Tweeter: MBD5D 1.1” (28mm) pure-beryllium, diamond-coated diaphragm
Midrange: MAG5004RTC 5” Gen 8 midrange driver
Midbass: MAG9508HE 9” Gen 8 midbass drivers (2)
Woofer: MAG12008HE 12” Gen 8 bass drivers (2)
SensiTvity: 92dB
Impedance: 4 ohms Frequency Response: 18Hz—50kHz
Recommended power: 50W—1000W
Dimensions: 65H” (164cm) x 29D” (73cm) x 19.3W” (49cm)
Weight: 526 pounds (239kg)
Note: All features and specifications subject to change.
Ship date: Q1 2024

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top