Krell Vanguard integrirano pojačalo na CES-u 2015

Na CES-u predstavljeno Krellovo „najbolje integrirano pojačalo“

[three_fourth last=”no”]Krell je na ovogodišnjem CES-u predstavio novo integrirano pojačalo, koje je na demonstraciji bilo spojeno na par YG Acoustics Hailey 1.2 zvučnika. Na prvi se pogled 4.500 dolara vrijedno Vanguard 2-kanalno pojačalo ne čini kao neka zvjerka – sve dok ga ne pokušate podignuti. Tada vam postaje jasno da Vanguard nije tipični kompaktni integrirac. Iako po dimenzijama stane na normalnu hi-fi policu i visok je samo 10,16 cm, težina mu je 18,4 kg. Razlog je taj što kućište krije pojačalo snage 200 W po kanalu, klasa A/B, opterećenje od 8 ohma, ili 400 W po kanalu na 4 ohma. No, Vanguard ne odlikuje samo sirova snaga – Krell je već desetljećima poznat po nenadmašivoj vjernosti reprodukcije, a Vanguardovo pretpojačalo klase A izvedeno je iz vodećih Krellovih modela Illusion pretpojačala.
nike free 7.0 trainer
U analognoj konfiguraciji, Krellovo novo integrirano pojačalo sadrži par balansiranih XLR ulaza i tri para RCA konektora. Kako ipak živimo u digitalnoj eri, ovaj model ima i opciju s digitalnim modulom – USB, HDMI, Ethernet, koaksijalni i optički digitalni ulazi plus Bluetooth opcija povezivanja. HDMI pass-though omogućava spajanje na TV tako da se Vanguard može koristit kao 2-kanalni AV sustav, ili za prijenos surrounda na drugi preamp/procesor.

Bez obzira na HDMI, valja naglasiti da je primarna svrha ovog uređaja vrhunska 2-kanalna audio reprodukcija. Digitalni modul podržava 24-bitni/192kHz PCM preko HDMI i koaksijalnih digitalnih ulaza te 24-bitni/96kHz PCM preko optičkih spojeva. USB i mrežni streaming podržavaju MP3, AAC, WMA, WAV, FLAC i ALAC formate do 24-bita/192kHz.
nike free trainer 7.0 review
Predsjednik uprave tvrtke Bill McKiegan na CES-u je predstavio Vanguard u kombinaciji sa YG Acoustics Hailey 1.2 zvučnicima, vrijednima 45.000 dolara. Hailey zvučnici imaju nominalnu impedanciju od 4 ohma, a minimalnu od 3 ohma, ali to nije bio nikakav problem za Vanguard. Snimka koja je posebno oduševila publiku bila je Bob Dylanova “Blowin’ in the Wind” i svakako je pokazala da i ovaj uređaj nosi prepoznatljivi Krellov zvučni potpis.[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top