Krell KSA-i400 je novo i moderno stereo izlazno pojačalo sa 400 W po kanalu. Koristni Krell-ove najnaprednije topologije uz vlastite tehnologije (iBias, XD, Sym-Max). To daje poznatu Krell zvučnu prezentaciju – bez napora, organsku, prostranu, detaljnu sa čvrstim donjim krajem.

 

Osnovne karakteristike:

  • 400 W na 8 ohma, < 0,015% izobličenja pri 1khz
  • Single ended RCA i balansirani XLR ulazi
  • RJ45 Ethernet priključak
  • 12v Trigger ulaz
  • Pozlaćeni zvučnički terminali
  • kontrolna web-stranica sa analitikom
  • Dimenzije: 438 mm x 239 mm x 610 mm
  • Težina: 66 kg

 

Vlastite tehnologije:

iBias omogućuje precizan rad u klasi A do pune nazivne snage od 400 vata bez dramatičnog zagrijavanja i toplinskih gubitaka koji se događaju kod uređaja sa tradicionalnim dizajnom klase A. Nenametljivim praćenjem struje kroz izlaznu fazu osigurava se da ista nikada ne padne ispod unaprijed postavljene razine. To čini pojačalo  učinkovitim i točnim.

XD je tehnika za snižavanje izlazne impedancije pojačala. Rezultat je bolja kontrola, dinamika i dimenzionalnost. Bitno je održavanje toplinske ravnoteže izlaznog stupnja tako da svi izlazni tranzistori jednako doprinose izlazu signala. Sa niskom izlaznom impedancijom postiže se damping faktor bolji od 800.

Sym-Max – maksimizacija simetrije. Koriste se diferencijalni sklopovi sa komplementarnim tranzistorima koji u praksi nemaju idealno simetričnu karakteristiku. Sym-Max radi mala podešavanja parametara kako bi uklonio ovu asimetriju. Rezultat je vidljiv u harmonijskom izobličenju drugog reda koje je gotovo potpuno eliminirano. Što znači otvorenu zvučnu pozornicu, više detalja, te boljim osjećajem za tempo.

KSA-i400 ima masivno napajanje sa 5400VA transformatorom i 188,000 uF filterskih kondenzatora. Isporuka snage ide preko pozlaćene štampane ploče i posrebrenih bakrenih sabirnica s vrlo kratkim fizičkim putem što daje izuzetno nisku impedanciju. Ti detalji omogućuju udvostručenje snage sa 400 vata na 8 ohma na 800 vata u 4 ohma… pa čak i 1600 vata na  2 oma. Može drajvati zvučnike sa 1 om impedancije i isporučiti će u pikovima struju do 62 ampera.

KSA-i400 je mikroprocesorski upravljan, ima Ethernet priključak koji omogućuje pristup internoj web stranici za informacije o statusu i kontroli. Sve indikacije su vidljive prednjoj ploči i na i na web stranici.

Krell KSA-i400 je dobavljiv po cijeni od 43.900 €

Detaljnije na stranicama proizvođača:

Recenzija:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top