Cardas Audio Clear Beyond interkonekcijski kabel

Flagship intekonekcijski kabel iz serije Clear Beyond

Od prvog predstavljanja serije kabela pod nazivom Clear 2008. godine, kupci su se zanimali kada će George Cardas dizajnirati interkonekcijski kabel kao komplementarni kabel za Clear Beyond Speaker. U siječnju 2016. na CES-u je najavljeno da će se do kraja godine na tržištu pojaviti Clear Beyond Interconnect. Clear Beyond sadrži najkvalitetnije vodiče koji se koriste u proizvodnji, tzv. Cardas bakar u konstrukciji zlatnog reza, s tim da je svako vlakno vodiča izolirano posebnom presvlakom od emajla. Kabel sadrži zračne cijevi impregnirane ugljikom, a jezgra vodiča ima dvostruku zaštitu od bakra i sadrži par Litz žica. Kao i svi ostali kabeli iz serije Clear, Clear Beyond Interconnect koristi Matched Propagation tehnologiju, koja se temelji na tome da se stopa propagacije (širenja valova) bakrenih niti usklađuje sa stopom propagacije dielektrika. Ova tehnologija je registrirana kao patent i omogućuje da se signal maksimalno očuva bez korištenja opteretnog namota ili mreža, čime se rješava stari problem koji datira još od prvih prijenosnih vodova.

Clear Beyond Interconnect spomenutu tehnologiju stavlja na novu razinu, tako da se posebna pažnja posvećuje svakom detalju pri izradi. Tako zahtjevan proces razlog je zašto će se kabel proizvoditi samo u ograničenim količinama, kao bi se osigurala visoka kvaliteta.

Vanjski promjer kabela Clear Beyond Interconnect je 13mm. Poseban adapter je potreban za stavljanje terminacije (SRCA, CG XLR). Osjetljivi dijelovi razlog su zašto se terminacija radi u tvornici, a nakon terminacije se provode i posebna mjerenja.

Što se tiče zvučnih karakteristika, Clear Beyond predstavlja kombinaciju poznate Cardas muzikalnosti i šire i prostranije zvučne pozornice, dubljeg basa i povećane dinamike, u skladu sa značenjem riječi ‘Beyond’.

Očekivana maloprodajna cijena je 3,450 € za 0.5m/par, a svakih dodatnih 0.5 m/par stoji 800,00 €. Za sve narudžbe u listopadu odobrava se promotivni popust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top