Danska tvrtka Audiovector osnovana je 1979. godine, a njen osnivač Ole Klifoth je pokrenuo tvrtku sa željom da ljubiteljima dobrog zvuka ponudi kvalitetne high-end zvučnike prirodnog zvuka. Četrdeset godina kasnije, zvučnici koji nose oznaku ‘handmade in Denmark’ još uvijek nose istu DNA i slijede istu tradiciju – koriste se najbolji materijali i svaki zvučnik je dizajniran i izrađen u sklopu obiteljske tvrtke, prema najvišim standardima.

Nova serija zvučnika iz Audiovectora je potpuno redizajnirana i osvježena SR serija. Sastoji se od modela R 3,  R 1, R C i R-Sub, a svaki model osim subwoofera je dostupan u jednoj od tri linije: Signature, Avantgarde i Arreté, ili ‘u prijevodu’ Dobar, Bolji i Najbolji. Ukupno 164 stavke su poboljšane u odnosu na prethodnu seriju, neke od postojećih tehnologija su poboljšane, i uvedene neke revolucionarne novine, poput Freedom Grounding Technology za eliminaciju distorzija i snižavanje zvučne ravni te posljedično poboljšanje dubine i fokusa. U svim modelima R serije koristi se ukošeno podnožje, dizajnersko rješenje za uklanjanje stojnih valova koje istovremeno daje i dozu elegancije kabinetu, kao da smo zvučniku dodali visoke pete. Ugrađena čelična opruga drži šiljke i odvaja zvučnik od podloge. R serija dostupna je u sljedećim mat opcijama finiša: Italian Walnut, African Rosewood, Black Ash i White Silk. Uz sve zvučnike dolaze crne maske od tkanine i svi modeli Audiovector serija S/Si/SR mogu se nadograditi na R seriju.

Posebno izdvajamo model koji ćemo predstaviti na sajmu Too Loud Fest 2019: Arreté R 3, kompaktni samostojeći zvučnik s vrlo visokim faktorom odobravanja od strane supruga. Sadrži drivere izrađene u danskoj tvornici, ručno izrađene Audiovector Air Motion Transformer visokotonce i Audiovector Freedom Grounding sustav. Recenziju zvučnika iz časopisa What Hi-Fi? možete pročitati ovdje.

R3ItalianWalnut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top