Krell K-300i integrirano stereo pojačalo

Krell K-300i je novi model pojačala sa sljedećim osnovnim specifikacijama: sklopovi s Krell iBias™ tehnologijom, snaga 150 W po kanalu na 8Ω i 300 W po kanalu na 4Ω, pojačalo klase A bez pregrijavanja i gutanja snage. No, ono što K-300i čini posebnim i različitim je Krellova XD tehnologija. David Goodman, voditelj odjela za razvoj proizvoda u Krellu tvrdi sljedeće „XD upgrade (Xtended Dynamics, Xtended Dimensionality, Xtended Detail) već sjajno pojačalo čini još boljim. Tijekom procesa razvoja K-300i, otkrili smo da spuštanjem izlazne impedance pojačala ispod tradicionalnih razina dolazimo do značajnih poboljšanja u zvuku. Time se postiže bolja kontrola drivera zvučnika i otklanjaju vibracije, i tako dolazimo do vjernije reprodukcije izvora.“

Snaga pojačala dolazi iz A 771VA transformatora  kapacitivnosti 80,000μF, koji olakšava kontrolu i pruža dinamiku. Krell Current Mode topologija s diferencijalnim sklopovima  od ulazne do izlazne faze daje linearnu krivulju frekvencijskog odziva, prevedeno u lakoću visokih tonova i dinamiku basa.

Postavke konfiguracije uključuju i Theater Throughput način rada, tako da K-300i može služiti i kao središte surround sustava. Analogni ulazi pokrivaju tri stereo RCA i dva stereo balansirana XLR. Nadalje, K-300i podržava RS-232 i Ethernet ulaze, 3.5mm ulaz za IR input i 12V ulaz/izlaz. Interni web server predviđen je za upravljanje pomoću tableta.

KR300iD_1_Zoom

Model s ugrađenom digitalnom opcijom je vrhunski DAC koji podržava sve nove digitalne formate, a ESS Sabre Pro DAC vrši konverziju na visokoj razini kvalitete. Podržani formati su: AAC, ALAC, AIFF, FLAC, WAV, WMA, DoP do 192kHz/24-bita s UPnP servera ili NAS uređaja. Digitalna opcija s aplikacijom mconnect (iOS/Android) podržava Spotify, vTuner Internet radio, Tidal, Deezer i QoBuz,ima oznaku  Roon Ready i dekodira MQA.

Za TV su predviđeni HDMI 2.0 ulazi i izlaz s 4K UHD i HDR; na prednjoj ploči uređaja nalazi se jedan, a sa stražnje strane drugi USB port. Digitalna opcija uključuje Bluetooth receiver s Qualcomm® aptX™ audio tehnologijom.

Ovdje možete pročitati sjajnu recenziju s portala Tone Audio.

Cijene: 62.400 kn (osnovna verzija); 72.400 kn (+interni streaming DAC modul)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top