Luksuzne slušalice iz Sonus fabera: Pryma

Lifestyle slušalice, SF zvuk.

[three_fourth last=”no”]Sonus Faber, talijanska tvrtka poznata po ekskluzivnim zvučnicima, dio je korporacije Fine Sounds pod čijim se okriljem nalaze i tvrtke McIntosh, Audio Research, Sumiko Subwoofers i Wadia. Prošle je godine SF proslavio 30 godina postojanja, a događaj je obilježen predstavljanjem ograničene serije Ex3ma zvučnika, izrađene u samo trideset primjeraka.

U proljeće ove godine, tržištu je predstavljena nova serija zvučnika pod nazivom Chameleon – riječ je o cjenovno prihvatljivoj kombinaciji triju klasičnih SF zvučnika modernog dizajna koji se može prilagoditi svim interijerima, sa šarenim izmjenjivim panelima.

Početkom srpnja 2015. održana je presica u New Yorku na kojoj su predstavljene slušalice Pryma. Kao i svi proizvodi iz Sonus fabera, slušalice na prvi pogled ostavljaju dojam luksuznog, privlačnog i kvalitetnog proizvoda. Na samoj presici okupili su se novinari iz modnih i lifestyle časopisa, što znači da Pryma nije namijenjena samo zagriženim audiofilima već svima onima koji cijene dobar zvuk u luksuznom i privlačnom paketu

pryma_rosewoodZa sada o Pryma slušalicama znamo sljedeće: dizajnerski tim se potrudio da napravi vrhunske slušalice u SF tradiciji, na materijalima se nije štedjelo, a slušalice će se izrađivati u tvornici u Italiji. Glavni inženjer akustike zadužen za oblikovanje Pryma slušalica, Paolo Tezzon, kaže da su koristili posebne drivere iz Japana, a sam oblik slušalica prianja na uši. Recenzent koji je bio na predstavljanju tvrdi da ga srednji tonovi Pryma slušalica podsjećaju na Sonus Faber Olympica III zvučnike. Naglavni dio slušalica izrađen je od vrhunske kože, a kopče su od nehrđajućeg čelika. Slušalice se mogu rastaviti, što je praktičan detalj.

Finiši koji će biti na raspolaganju kupcima su: Pure Black, Coffee & Cream, Heavy Gold, Rose Gold i Carbon Marsala, a kupci će moći i sami kombinirati dijelove po željama. Planirana cijena je oko 500 eura ($450 USD + porez). U prodaji od jeseni 2015., maloprodajna cijena oko 3.800 kn.[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top