Devialet 120 integrirano pojačalo/DAC

State-of-the-art tehnologija zvuka

[three_fourth last=”no”]Devialet 120 je preporučena referentna komponenta na koju recenzenti ostaju bez riječi. Uređaj je kombinacija sekcije digitalnog pretpojačala koja pretvara sve ulazne analogne signale u digitalne, i DAC konvertera na drugom kraju puta signala. 120-ica podržava DSP opcije, bežični streaming i zaštićenu tehnologiju pojačanja signala Analogy Digital Hybrid (ADH). Samo kućište je suženo, lagano i pruža visoku razinu energetske učinkovitosti. Zvuk je rezultat dizajna bez gubitaka i najkraće signalne putanje na svijetu (manje od 4 inča između DAC-a i izlaznih konektora za zvučnike). Potpuna tišina, snažna emocija, tamna pozadina. Vrijednosti odnosa signala i šuma nemaju konkurenciju (> 130 dB), boje tonova i zvučnost instrumenata su apsolutno uvjerljivi jer je harmonijska distorzija jedva mjerljiva (0,001%). Distorzija prijelaza je zanemariva (0,001%) što utječe na realnost pozornice (separacija i raspored instrumenata). Izrazito prirodne brze dinamičke varijacije rezultat su nepostojeće termalne distorzije. Recenzije uređaja možete pročitati na stranici Soundstage! i u magazinu HiFi World.

Cijena uređaja iznosi 38.800 kn.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Ulazi: asinhroni USB, analogni (linijski ili gramofonski MM/MC), 2 optička (TOS i TOS mini), 4 digitalna koaksijalna ulaza, network (Wifi ili Ethernet)
Izlazi za zvučnike: 2x120W
Dodatni izlaz: mono/stereo analogni izlaz za pretpojačalo
Dimenzije: 383mm x 383mm x 40mm (Š, D, V)
Težina: 5.65 kg
Kućište: aluminijsko kućište, finiš: crni krom[/three_fourth]

4 comments

 1. davor kostelić says:

  Nema duše.Sterilno , bez emocija-obična igračka.

  1. Miroslav Kovačević says:

   Takav je i moj dojam. Dinamika i snaga i autoritet su zadivljujući, ali vrh je nekako čudnovato prigušen, sterilan, i nestaju svi profinjeni detalji koji inače izazivaju emocije tako da te glazba ostavlja nekako praznim. Jako čudno za tako skupo pojačalo. Po meni još nedostaje bar jedan analogni ulaz i dakako bluetooth kad već ima toliko digitialnih ulaza, ali okej, tako je kako je. Bolje zvuči preko analognog ulaza s cd playera (quad 99) nego preko optičkog kabela i svog DAC-a što se tiče cd-a. Testirano na Diapason Adamantes i SF Cremona Auditor.

   1. Marek says:

    Bog dej, s šterim firmwareom je testirano?
    Devia zvuči drugačko ovisno o firmwareu, a največ “analogno” zvuči s 7.3.1.

    Visoki znaju zvučati hudeše če je dosta stišano (digitalno pojakšavanje glasnoče gubi bite pri stišavanju)

  2. Tihomir says:

   “New breed of audiophile”
   Nova pasmina audiofila koja voli učinkovitost, modernu estetiku i sve u jednoj funkcionalnosti. Možda uživaju u ideji da cijeli sustav visi na zidu, a jedini je par zvučnika koji vas zove kao ljubitelja glazbe.

   “The warm side of neutral”
   Pojačala koja glazbu prenose na još višu razinu prirodnosti i stvaraju iluziju žive glazbe.
   Transparentnost / jasnoća na referentnoj razini, moćna / precizna dinamika, prozračni prirodni vrh i slatki / prirodni ukupni ton koji je često povezan sa najboljom amplifikacijom na cijevima.
   Taj zvuk krasi samo nekolicinu ozbiljnih proizvođača na svijetu.
   P.S. Na žalost Devialet pojačala ne spadaju u kategoriju visokovjerne reprodukcije zvuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top