Audio Research predstavlja novo pretpojačalo: Reference 6

Reference 6: “The Next Level of High Definition®”

[three_fourth last=”no”]Od samih početaka razvoja branda Audio Research, posebno kvalitetne komponente s njihovim znakom bila su pretpojačala. Godine 1973. model SP3 proglašen je najboljim pretpojačalom na tržištu, i tradicija izvrsnosti nastavlja se i danas. Reference Series prvi je put predstavljena 1995. i ima status posebnih komponenti – onih koje daju maksimalnu kvalitetu u smislu performansi, muzikalnosti i snage.

Reference 6 nije samo potrošačka komponenta, već uređaj zamišljen kao komplementaran pojačalima serije Reference SE. Inženjer elektroakustike zadužen za ‘oblikovanje zvuka’ Warren Gehl tvrdi da je za potpuno iskorištavanje kapaciteta Reference pojačala potrebna takva klasa pretpojačala kao što je Reference 10 s dvostrukim kućištem. Što se tiče specifikacija novog pretpojačala, broj cijevi je povećan na šest i poboljšano je napajanje, čime se poboljšala dinamika na mikro i makro razini i smanjile distorzije. Reference 6 odlikuje bolja kontrola dubokih tonova, čistoća, dimenzionalnost, manje zrnata prezentacija, prozračnost, brzina i održavanje kontinuiteta preko zvučnog spektra.

Transformatori, kondenzatori i ožičenje izrađeni su posebno za ovaj model, uz novi dizajn kućišta koji pored estetske komponente ima i onu čisto strukturalnu – povećana čvrstoća pomaže pri eliminaciji električnih i mehaničkih interferencija. Šest 6H30 cijevi vrhunske kvalitete daju još tišu pozadinu i povećanu dinamiku, a sam sklop je poboljšan novim tiskanim pločicama, sklopovljem i većim transformatorom.

Iz Audio Researcha najavljuju da će ovaj uređaj biti otkriće, kako u vizualnom tako i u zvučnom smislu, a audiofili komentiraju kako će biti teško nadmašiti REF5 SE. Sretnici koji sebi budu mogli priuštiti Reference 6 mogu ga naručiti već sada, po cijeni od 124.800 kn.[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top