Zvučna elegancija: Magico A3

Magico zvučnike u zastupništvu naše tvrtke za područje Hrvatske i Slovenije najavili smo još početkom ožujka, kada su u ljubljanskom Vklop Shopu by Ubiq Audio premijerno predstavljeni Magico M3, S3 MKII i A3. Ljubitelji dobrog zvuka imali su priliku poslušati čaroliju Magico zvučnika i na zagrebačkom sajmu Zagreb AV Show 2019. Model A3, o kojem možete više pročitati u nastavku, sada je dostupan u našoj maloprodaji, uz dodatke za još bolji zvuk: zaštitnu masku i kvalitetne šiljke. Isto tako, po posebnoj sniženoj cijeni je dostupan ex-demo primjerak zvučnika koji smo predstavili na sajmu.

Američka tvrtka Magico na tržištu prestižnih zvučnika pojavila se prije nešto više od desetak godina, s jednim ciljem: redefinirati suvremeni dizajn zvučnika. Jedinstvena vizija konstruktora i dizajnera Alona Wolfa pretočena je u nekoliko serija zvučnika koji su se približili nedostižnom standardu savršene reprodukcije zvuka. Od početne zamisli do izvedbe, Magico zvučnici izrađuju se uz pomoć najsuvremenijih metoda računalnog modeliranja, precizne analize koja se izvodi u stvarnom vremenu i vrhunskih CAD zvučnih simulatora i emulatora.

A3 je zvučnik koji je nešto bliži široj publici, iako donosi niz tehnoloških rješenja koja su do sada bila nedostupna u ovom cjenovnom razredu. Kućište s aluminijskim skeletonom, visokotonac od berilija, karbonske nano-grafenske kupole, neodimijski pogonski sustav i eliptična skretnica zajedno čine zvučnik koji bez kompromisa može nositi ime Magico. Kućište je izrađeno od aluminija klase 6061 T6 i sadrži služenu unutrašnju rešetkastu strukturu koja povećava čvrstoću i masu kućišta. Kalibrirano pod-kućište predstavlja optimalno okruženje za srednjetonski driver, tako da funkcionira bez ometanja iz stražnjeg pritiska bas drivera. Visokofrekvencijski pojas je proširen zahvaljujući novom dizajnu dijafragme od berilija s optimiziranom površinom kupole (28mm), inovaciji preuzetoj iz platforme M-Projecta. Konusi srednjetonskih drivera (6”) su izrađene od Multi-Wall karbonskih vlakana i sloja XG nano-grafena s optimalnim omjerom čvrstoće i mase te prigušnim karakteristikama. Sam konstruktor Alon Wolf za ovaj model tvrdi kako je sebi postavio ogroman izazov – zadržati sve temeljne karakteristike Magico zvučnika, ali ipak se približiti većem broju kupaca. (cijena zvučnika: 19.600.00 €, maska: 1.100 €, APOD8 šiljci (8 kom.): 2.350 €).

Recenzije
Soundstage! Ultra
HiFi+
Mono&Stereo

 

A3_home6269

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top