Zvijezde CES-a 2014: Meridian DSP SE zvučnici i nova pojačala

Britanski Meridian odlučio je obilježiti 25. godišnjicu od predstavljanja svojih prvih digitalnih zvučnika modelima oznake Special Edition, predstavljenim na ovogodišnjem CES-u. Još je 1989. Meridian proizveo prvi digitalni zvučnik – legendarni D600. Sada nam donosi trojac SE modela koji sadrže visokotonac s kupolom od berilija i nove elektronske i driverske sklopove.

[two_third last=”no”]Na tržištu će biti dostupna tri Special Edition modela: DSP8000, DSP7200 i DSP5200, predstavljena na Meridianovom štandu na CES-u. Standardne opicije finiša su sjajna crna i bijela, no kupci će moći birati i druge boje. Početak proizvodnje je najavljen za veljaču, a točna cijena još nije potvrđena.

Na CES-u su predstavljena i nova pojačala snage, s oznakama G55 i G57. Tvrtka je odlučila seriju pojačala nadopuniti 2-kanalnim i 5-kanalnim pojačalima kako bi surround kontroleri, odnosno novi G65 mogao pokretati pasivne zvučnike drugih proizvođača.

Cijena stereo pojačala G57 iznosit će £4000, a 5-kanalnog pojačala G55 £4000.

Iz Meridiana navode kako je novi G65 kontroler osmišljen za rad sa HD621 HDMI procesorom koji razdvaja high-definition audio i video s ciljem poboljšanja kvalitete oba signala.[/two_third]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top