PS Audio Aspen FR20 zvučnici

Zvučnik savršene veličine za svaku prostoriju.

Revolucionarna Aspen serija zvučnika postavlja nove standarde za ono što je moguće u kućnoj audio reprodukciji. Nakon referentnog FR30 sada je predstavljanjem manjeg modela FR20 konačno moguće unijeti magiju Aspen zvučnika u domove većeg broja ljudi.

Aspen serija zvučnika predstavlja vrhunac 50 godina iskustva u industriji, shvaćanje i učenje do najsitnijih detalja što funkcionira, a što ne. Što je potrebno da „zvučnik nestane“ i ostane samo čarolija glazbe, projektiranje beskompromisne fazno ispravne skretnice. Izrada kabineta koji ne kolorira. Gotovo ravna krivulja impedancije za pogon zvučnika s bilo kojim pojačalom snage. I kada čak ni najnapredniji komercijalni drajveri nisu dovoljno dobri da zadovolje naše stroge standarde,  projektiranje woofera, pasivnih radijatora, visokotonaca i srednjetonaca od nule. U svakom pogledu, i FR30 i FR20 će nadmašiti vaša očekivanja o tome što znači nazivati ​​se referentnim zvučnicima.

Više ne morate raditi kompromise.

Prekrasan za slušanje, prekrasan za gledanje i kompatibilan s bilo kojom veličinom sobe.

Dizajniranje i izrada novog zvučnika istovremeno je najlakši i najteži inženjerski izazov. S jedne strane, svatko može otići na internet i kupiti nekoliko drajvera i spojiti ih zajedno u kutiju kako bi napravio pristojan zvuk. S druge strane, najteži zadatak u kreiranju visokih performansi je stvaranje besprijekornog fazno ispravnog izlaza iz dvije ili više tehnologija drivera. Tijekom povijesti dizajniranja  zvučnika, samo nekolicina modela je postigla legendarni status. FR20 pridružuje se redovima rijetkih istinskih zvučnika punog raspona koji mogu realno pokriti frekvencijski raspon od 28Hz do preko 20kHz sa gracioznošću, dinamikom, slamom i niskom distorzijom. Ono što je snimljeno na disku je upravo ono što ćete čuti s većom rezolucijom nego što je većina ikada doživjela. Gracioznost, ljepota, PRaT, moć, i muzikalnost koja je rijetka među drugim konstrukcijama čekaju vlasnike aspen FR20.

Za razliku od elektronike koja ih pokreće, najbolji učinak većine zvučnika ovisi o pravilnom postavljanju i optimiziranim parametrima prostorije. Aspen FR20 je, međutim, dizajniran da se lakše uklopi u bilo koje životno okruženje i radi najbolje što može uz minimalne probleme s postavljanjem i maksimum opcija. Dok FR20, kao i svi zvučnici visokih performansi, cijeni udaljenost između njih i prednjeg zida, postavljanje u prostoriju je relativno jednostavno korištenjem priloženog vodiča korak po korak i CD-a. Setupiranje, od raspakiranja do reprodukcije glazbe, odvija se lako u nekoliko kratkih sati.

 

 

Zvučnik je daleko najvažniji uređaj u HiFi lancu. Ako zvučnik na može reproducirati to što mu je dostavljeno od elektroničkog lanca, muzička informacija je zauvijek izgubljen. Da bi dobili sve što nam muzičke informacije nude profesionalci su pokušavali sve moguće trikove: elektrostate za detalje, dinamičke drivere za dinamiku, planare za transparenciju, riboni, kalote, horne, open baffle, bipole, dipole… lista je ogromna, rezultati upitni. PS Audio strategija je kombinacija svih mogućih tehnologija drajvera i skretnica u zajednički koherentni dizajn. Sa neupitnom dinamikom. Full range zvučnici sposbni da budu pogonjeni širokim spektrom pojačala. Visokofrekventni drajveri sa ekstremno malom masom, brzina i čistoća najboljih elektrostata. Srednjetonac sa transparencijom bez koloracija do nivoa da je neprimjetan. I naravno zvučnik se „ne srami“ niskih frekvencija, 4 bass drajvera za par zvučnika su podržani sa 4 pasivna radijatora viskoke komplijanse. Bas odziv u sobi će biti spektakularan.

Značajke:

 • FULL RANGE 3-WAY SYSTEM
 • 87 dB SENSITIVITY
 • ONE 2.5″ PLANAR RIBBON TWEETER
 • 10″ PLANAR RIBBON MIDRANGE
 • TWO 8″ LOW DISTORTION HIGH EXCURSION WOOFERS
 • TWO 10″ LOW DISTORTION HIGH EXCURSION BASS RADIATORS
 • ADVANCED CARBON FIBER PMI FOAM COMPOSITE WOOFER CONES
 • THERMOSET FIBERGLASS RESIN FRONT BAFFLES
 • FLAT IMPEDANCE CURVE FOR EASY AMPLIFIER LOAD
 • SMOOTH AND FULL OFF AXIS RESPONSE
 • IN-ROOM BASS RESPONSE TO 20hz @ -6db
 • ONE PIECE CABINET FOR EASY SETUP
 • ADJUSTABLE MILLED BRASS FEET
 • EASY TO POSITION FOR BEST PERFORMANCE
 • HEAVY INTERNAL BRACING FOR LOW CABINET VIBRATION
 • CUSTOM FILM CAPACITORS & PREMIUM AIR-CORE INDUCTORS

Specifikacije:
Color Options: Pearl White, Sable Black
Enclosure Type: Passive radiator (two, 10” side-firing passive radiators)
High Frequency Transducer: 2.5” planar magnetic with Teonex diaphragm
Mid Frequency Transducer: 10” planar magnetic with Teonex diaphragm
Low Frequency Transducer: 2 x 8” woofers, cast frame, carbon fiber Rohacell sandwich cone, 12lb advanced magnet structure
Crossover Frequency: 400 Hz, 2500 Hz – Linkwitz-Riley 4th order acoustic
Sensitivity: (2.83V @ 1M) 87 dB
Nominal Impedance: 4 ohm (3.5 ohm minimum impedance)
Recommended Amplifier Power: 50-300W
Frequency Response: 23Hz-20kHz (-6dB) half space, 20 Hz (-6dB) in-room
Dimensions (HxWxD): 50.5” x 16” x 18.75″
Net Weight: 133 lbs (60.3 kg)

Prvu recenziju FR20 zvučnika je upravo objavio engleski magazin HI-FI News & Record Review (April 2023). Isti je dobio njihovu oznaku “Outstanding Product”. PDF recenzije šaljemo zainteresiranima na upit.

PS Audio ponudu pogledajte u našem cjeniku

Više informacija na PS Audio FR20 web stranicama

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top