Poslovne vijesti: Samsung je novi vlasnik grupacije Harman

Riječ je o do sada najvećem preuzimanju koje je Samsung izvršio na drugom kontinentu, a čini se da su sklopili dobar posao. Harman je u SAD-u prvenstveno poznat kao ime koji stoji iza naprednih audio i navigacijskih sustava za automobile, a pod okriljem grupacije nalaze se firme JBL, Harman/Kardon, Revel ili Mark Levinson. Samsung je u ponedjeljak objavio preuzimanje cijelog paketa za cijenu od 8 milijardi dolara.

Kako navodi Reuters, ovo je prvi primjer tako velike intervencije ‘preko bare’ za južnokorejskog tech diva. Harman grupacija se bavi i potrošačkom elektronikom, no interes za preuzimanje dolazi prvenstveno od njihovih naprednih rješenja u audio industriji, a koja su i izvor dvije trećine prihoda grupacije. Auto-tech je novo područje koje zanima Samsung, a Harman će im donijeti već gotova rješenja za povezane automobile, infotainment i primjenu telematike u vozilima. U kombinaciji sa Samsungovim napretkom u 5G mobilnim mrežama i tehnologiji zaslona, čini se da ih čeka svijetla budućnost.

Dinesh Paliwal, CEO Harmana, dao je sljedeću izjavu: „Kombinacija Samsungovih naprednih rješenja u području zaslona, mreža i obrade podataka i pozicije na tržištu koju drži HARMAN omogućit će nam da ubrzamo korak prema stvaranju umreženih vozila i sustava za autonomno upravljanje vozilima“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top