Od pojave DSD-a na prijelazu stoljeća nije bilo značajnih skokova u tehnologiji hi-fi snimanja. Razne inovacije koje omogućavaju i navode nas na zatvaranje očiju te daju osjećaj kao da su glazbenici pred nama.  U Octave Records-u zbog ljubavi prema glazbi ne žele odustati od tog dojma te je njihova misija koristiti veći broj inovacija i razvijati snimku glazbe ultra visoke razlučivosti. Kreiraju snimke na način koji može pomoći svim audiofilima da se približe osjećaju glazbe u sobi, pored umjetnika, doživljavajući bit naše omiljene umjetničke forme.

Direct Stream Digital (DSD) je zlatni standardni format za snimanje visoke rezolucije od kada ga je Sony predstavio 1999. godine. Jedini nedostatak DSD-a bila je nemogućnost uređivanja bez gubitka informacija u procesu pretvorbe. Tako je bilo do sada. Octave je napravio naizgled nemoguće i razvio alat za pretvorbu koji konvertira DSD u PCM bez ikakvog gubitka. To znači da su u mogućnosti snimati u DSD kvaliteti i uređivati uz neograničenu fleksibilnost digitalnog. Konačno, ostvaruje se puni potencijal DSD-a.

Za snimke svjetske klase potreban je najsuvremeniji studio u kojem se snima. Jedno od obilježja novog Octave studija koji je sada u izgradnji biti će implementacija vrhunskog dvokanalnog audio sustava za monitoriranje i mix. Octave Records posvećen je produkciji snimaka neuobičajenih karakteristika – snimki koje (kada se reproduciraju na najboljim svjetskim dvokanalnim vrhunskim audio sustavima) prezentiraju kao da su glazbenici zapravo u sobi s vama. Sva oprema i uređaji su namjenski, od 32 kanalnog mix-a pulta, najmodernijh DSD A/D konvertera,  custom cijevnih reverb-a, nativnog DSD-a kroz cijeli postupak snimanja. Do monitoriranja na PS Audio FR30 zvučnicima i BHK 650 pojačalima… sve ožičeno Audioquest kabelima.

Ponudu naslova je moguće vijeti na PS Audio / Octave stranicama: https://www.psaudio.com/collections/octave-records

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top