Novi samostojeći zvučnik Audiovector QR5

Danski Audiovector najavio je za početak 2019. novi model koji nadopunjuje njihovu QR seriju. Riječ je o samostojećem zvučniku s novim Gold Leaf AMT 2 visokotoncem i  S-Stop filterom, poboljšanom skretnicom i ožičenjem. Kao i ostali modeli, zvučnik je dostupan u tri verzije finiša (White Silk, Piano Black i Dark Walnut). Na hrvatskom ga tržištu učekujemo od sredine veljače, po cijeni od 22.490 kn.

Dizajnerska misao vodilja QR serije oduvijek je bila ponuditi najnapredniju tehnologiju u savršeno obrađenom i kompaktnom high-end paketu. Zvuk je snažan i istančan, dinamičan, ugodan i detaljan, prilagođen svim glazbenim žanrovima. QR 5 samostojeći zvučnik odlično se uklapa u bilo koji interijer, bez obzira na stil. QR 5 je trenutno najveći zvučnik QR serije i vodeći model. Savršena detaljnost visokog spektra pruža vam brojne sate uživanja u glazbi, bez umaranja slušatelja. Snažan i dinamičan bas vjerno i životno prezentira svaku snimku. Zvučnik QR 5 savršeno se slaže sa drugim modelima iz serije: ako dodate snažni QR Sub, detaljni QR Center i praktični QR Wall, složit ćete moćno kućno kino.

GOLD LEAF AIR MOTION VISOKOTONAC
Prednja ploča je izrađena od jednog komada Aerospace Grade aluminija te precizno obrađena, izbrušena i eloksirana do prekrasne sive boje Tungsten Titanium. Na ploči se nalazi disperzijska mreža odnosno S-Stop filter.

S-STOP FILTER
Inspirirana POP filterima koji se koriste u profesionalnim studijima, oblikovana je disperzijska mreža ispred visokotonca koja ima ulogu S-STOP filtera i kontrolira sibilante. Zvučnici ove klase rijetko kad zvuče ovako detaljno i privlačno.

_QR_5_0428_AUDIOVECTORPURE PISTON DUAL MAGNET BAS DRIVER
Novi Audiovectorovi driveri imaju savršeno uniformno kretanje (perfect piston) na nekoliko oktava frekvencijskog pojasa, bez distorzija na koje obično nailazimo kod drivera od aluminija/ dijamanta. Rezultat je toplina, preciznost i detaljnost izvedbe, i ne gubi se na dinamici i muzikalnosti.

NOVA TEHNOLOGIJA U IZRADI MEMBRANE
Na temelju iskustva u izradi čvrstih, laganih i zvučno neutralnih membrana za modele serija SR i R, oblikovana je nova sendvič membrana. Čvrstoća Aero Space Grade aluminija kombinirana je s prigušnim značajkama mekših materijala. Rezultat je neutralna 3-slojna sendvič membrana s vrlo niskim distorzijama, koje funkcionira kao ‘pure piston’ čak i preko svog radnog raspona.

SPECIFIKACIJE
Frekvencijski odziv 25 – 45 kHz
Gold leaf gornja granica 102 kHz
Visoki raspon Gold Leaf AMT 2 with S-stop
Srednji raspon 6” Pure PistonMid
Bas driveri 2 x 6” Pure Piston Bass
Bas sustav Q-port down firing bass reflex
Rezna frekvencija 400 Hz/3 kHz DFF
Osjetljivost, 2.83V, 1 m 91 dB
Snaga (glazba) 280 W
Impedancija 4 Ohma
Dimenzije (cm) 105,7 x 21 x 27
Masa 22.9 kg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top