Nova trojka iz Arcama: HDA serija

Arcam je još na CES-u predstavio prototipove tri nova uređaja: dva SA integrirana pojačala i CDS50 multi-formatni player/streamer, a koji na naše tržište stižu sredinom lipnja.

Arcam je već dobro poznati hi-fi brand iz Cambridgea, mjesta koje je bilo centar razvoja novih tehnologija 70-ih godina prošlog stoljeća. Ova tri nova modela prvi su Arcamovi proizvodi nakon preuzimanja firme od strane  grupacije Harman. Tvrtka za jesen 2018. priprema još jedno jače HAD pojačalo (zamjena za FMJ A39) i nekoliko novih proizvoda iz Solo serije.

Arcam CDS50 Disc Player/ Network Streamer
Više nema nikakve sumnje da audiofili prihvaćaju streaming glazbenih sadržaja kao sveprisutnu stvarnost. Hi-rez glazbene datoteke dostupne su preko jednog klika i stvarno više nema razloga da ne prigrlimo što nam se nudi. S druge strane, nemalo smo vremena i novca utrošili na izgradnju fizičkih kolekcija nosača zvuka i ne želimo se odreći mogućnosti uživanja u draguljima s polica. Arcam CDS50 disc player i network streamer je rješenje koje nudi sve: CD/SACD reprodukciju i audio network streaming. Uređaj se temelji na ESS Sabre 9038 referentnom DAC-u, s re-clocking mehanizmom i posebno dizajniranim napajanjem, a podržava SACD/CD-A/CD-R/CD-RW, FLAC, WAV, AAC, AIFF, OGG, MP3 i WMA formate. Simetrični i nesimetrični izlazi, 2 DAC, 1 optički i 1 SPDIF ulaz i višestruke mogućnosti upravljanja čine ovaj uređaj fleksibilnim dijelom sustava.
Očekivana cijena: 6.890 kn

SA10-ConnectionPanel

 

Arcam SA10 integrarano pojačalo
Integrirano pojačalo je pokretač hi-fi sustava – sjetimo se da je i prvi ikad Arcamov model iz 1976. A60 integrirano pojačalo, tako da možemo reći da se tradicija nastavlja…

SA 10 predviđen je kao zamjena za model A19. Riječ je o AB klasi pojačala snage 50 W po kanalu, s širokim rasponom analognih i digitalnih ulaza: 5 linijskih ulaza, od kojih je jedan moguće konfigurirati kao linijski ili MM fono, 3 digitalna ulaza: dva SPDIF i 1 optički (ESS Sabre 9016 DAC obrada).
Očekivana cijena: 6.590 kn

Arcam SA20 integrarano pojačalo
Model Arcam SA20 u usporedbi s desetkom pruža poboljšani digitalno-analogni pretvarač i više snage, odnosno 80 W po kanalu. Class-G tehnologija temelji se na korištenju višestrukih izvora napajanja, tako da se prilikom reprodukcije vrlo dinamičnog sadržaja postepeno uključuje sekundarni izvor, tako da se ‘napumpa’ snaga. Kad nije potrebno, pojačalo radi u klasi A, zadržavajući čistoću bez distorzija.
Set digitalnih i analognih ulaza isti je kao i za model SA10, no DAC je u verziji Sabre 9038 DAC. Sve u svemu, impresivno pojačalo s puno snage, kontrole i vjernosti.
Očekivana cijena: 8.990 kn

SA20-Front+R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top