QBASE Mk III AC DISTRIBUCIJSKA JEDINICA

Na AXPONA sajmu Nordost je prezentirao MK III verziju QBASE distribucijske jedinice. QBASE je elegantan i jednostavan koncept koji pruža čvrste temelje za audio sustav visokih performansi. Nordostova jedinica za distribuciju struje bavi se konfliktima puta signala i tokova napajanja koji induciraju šum u hifi sustavima koristeći metodu nazvanu “star-earth topology””.

Topologija povezuje sve utičnice od jedne središnje točke na ulaz. Uz to dodatno se podiže razina impedancije na svakoj utičnici osim one koja je deklarirana kao “primarna zemlja”. Podizanjem uzemljenja na ovaj (pasivni) način postižu se tri bitna poboljšanja:

  • direktni put napajanja od zida do pojedine komponente
  • izolacija uzemljenja svake pojedine komponente
  • uklanja konflikt tokova signala i uzemljenja

Sve je dizajnirano bez ikakvog oblika linijskog filtriranja ili aktivnog strujnog kruga.

Kućište QBASE Mark III jedinice je od biranog ekstrudiranog aluminija, sa posebno dizajniranim visoko izdržljivim konektorima. Unutrašnjost modela Mark III je u dva nivoa koje  koje razdvajaju vodove uzemljenja od faze i nule, što posljedično minimizira bilo kakve smetnje ili preslušavanje među njima. Dodatno, geometrija konstrukcije i vodova uvelike je optimizirana dodatno maksimizirajući protok struje. QBASE Mark III interno je ožičen Nordost-Filament žicom.

Preporučene američke cijene za EU verzije (bez uračunatog poreza) su:

QB4III/EUR:   $1,399.99
QB8III/EUR:   $2,299.99
QB8III/EUR-16:   $2,599.99

Linkovi:

QBASE Product page

QBASE MKIII Information sheet

Napomena, Nordost QBASE QB8 MKII je trenutno u posebnoj ponudi po cijeni 1.599,99 €

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top