Media Audio

Audioquest Novosti Posebna ponuda

Niagara 1000 strujni filter

Niagara 1000 strujni filter ljubiteljima dobrog zvuka donosi benefite optimiziranog zvuka

Sada dostupan po akcijskoj cijeni manjoj za 1/3, umjesto 9.000 kn uređaj sada stoji samo 4.999 kn.

Od AudioQuest-ovog konstruktora Gartha Powella dolazi nam još jedan uređaj, Niagara 1000, koji se temelji na istoj filozofiji i sadrži istu patentiranu tehnologiju kao i ‘stariji brat’ Niagara 7000, no u nešto manjem i elegantnom kućištu.

Jednako kao i Niagara 7000, Niagara 1000 sadrži ožičenje s čvrstom jezgrom i ultra niskom razinom otpora koje je optimizirano za niske razine šuma, kondenzatore koje značajno poboljšavaju linearnost i smanjuju distorzije i kontakte sa oblogom od srebra preko sloja od berilij-bakra. Niagara 1000 također ima patentiranu zaštitu od prenapona Zero Ground-Contamination Technology. Jedina je razlika u odnosu na ‘sedmicu’ to što nisu ugrađeni dielektrični izolacijski transformator, ali ostali su patentirani sustavi za eliminaciju pozadinskog šuma (Ground-Noise Dissipation System i Ultra-Linear Noise-Dissipation Technology). Isto tako, upola je smanjen broj utičnica, sa 12 na 6, a maksimalni kapacitet je smanjen sa 20 ampera RMS na 15 ampera RMS. Očito, najveće su razlike između modela 7000 i 1000 u veličini, obliku i masi. Niagara1000 predviđena je za postavljanje na pod ili na policu, pored ili iza komponenti, dimenzije su uređaja 12x10x50 cm i teži 2,5 kg.

I na kraju jedan jako bitan detalj – cijena. Maloprodajna cijena uređaja u Hrvatskoj iznosi 9.000 kn, a riječ je o EU 230V (CE) schuko verziji.

Zanima li vas više, možete pročitati i vrlo pozitivnu recenziju Herba Reicherta iz magazina Stereophile, koji tekst o novom AQ filteru struje zaključuje riječima: „Ovo je možda najvažnija i najvrednija komponenta koja sam ikad imao prilike recenzirati za Stereophile“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *