Poznata Meridianova izvrsnost u analognom formatu

[two_third last=”no”]Meridian Ultra digitalno-analogni pretvarač vrhunac je gotovo dva desetljeća rada na istraživanju i razvoju. Uređaj nudi višestruke opcije povezivanja, prilagođen je korisniku i podržava razne formate. Što se tiče korištenih tehnologija za poboljšavanje performansi pretvarača, korištene su Dual Mono DAC kartice, DSP opcije filtriranja, povećavanje brzine uzorkovanja i apodizing filter. Od spojeva su na raspolaganju: USB 2.0, S/PDIF, TosLink, 75 ohm BNC i AES3 na XLR-u te Meridian Speakerlink i nagrađivana Sooloos platforma za upravljanje glazbenim datotekama, uz jedan par balansiranih i jedan par nebalansiranih analognih izlaza.

Meridian Ultra je 384kHz/24-bitni DAC predviđen za reprodukciju gotovo svih formata, uključujući DXD, DSD64 i DSD128 (DoP) te MQA. Korisnik može iskoristiti brojne funkcije uređaja: LipSync, PC postavke i RS232 za integraciju sa sustavima drugih proizvođača kao što su Control4 ili Crestron. Ultra DAC je prvi Meridianov proizvod koji vam pruža mogućnost odabira jednog od 3 filtera za povećavanje brzine uzorkovanja prilikom reprodukcije izvora s brzinom uzorkovanja od 44kHz ili 48kHz, kao što su CD ili DAT. Nadalje, ugrađen je zaseban generator takta, tako da se postiže vrlo nisko kolebanje signala (jitter).

Ultra DAC je prvi takav uređaj koji podržava MQA Limited Hierarchical Converter Technology – riječ je o korištenju višestrukih pretvarača kako bi se povećala vremenska rezolucija, dok se smanjuje šum i pogreške u kvantizaciji.

Još jedna novost je dizajn Dual Mono DAC kartica, s višestrukim stabiliziranim napajanjem i tiskanom pločicom iz osam slojeva, te niskim otporom uzemljenja, čime se postiže vrlo visoka razina izolacije i uzemljenje niske razine šuma, što je presudno za preciznost digitalno-analogne pretvorbe. Linearno napajanje izolirano je od AC napajanja, a izlaz s direktnom vezom smanjuje degradaciju koja dolazi od AC kondenzatora. Čak je i prednja ploča uređaja Ultra DAC konstruirana za tihi rad i ne sadrži metale, a statični LCD zaslon izabran je radi niske razine električnog šuma i čitljivosti.

Meridian Ultra DAC izrađuje se ručno u Ujedinjenom Kraljevstvu i dostupan je u crnoj boji visokog sjaja. Ostale boje možete naručiti kao dio Meridianove Select usluge. Najavljena cijena: 15.000 funti.[/two_third]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll to top