Dva nova modela elektrostatskih zvučnika MartinLogan: Expression ESL 13A i Impression ESL 11A

MartinLogan proširuje seriju zvučnika Masterpiece s dva nova modela elektrostatskih zvučnika: Expression™ ESL 13A i Impression™ ESL 11A

[three_fourth last=”no”]MartinLogan, vodeća svjetska tvrtka na području proizvodnje elektrostatskih zvučnika i nositelj patenta za Folded Motion™ tehnologiju, ponosno najavljuje dva nova modela samostojećih zvučnika iz serije Masterpiece: Expression ESL 13A i Impression ESL 11A.

Naslanjajući se na rješenja iz impresivnih zvučnika Renaissance ESL 15A, oba nova modela sadrže Curvilinear Line Source (CLS™) XStat™ vakuumski spojene elektrostatske pretvornike s naprednom microperf stator tehnologijom i ultra čvrstom AirFrame™ Blade konstrukcijom; uz dvostruke aluminijske woofere s niskim razinama distorzija, koje pokreće dvostruko Class-D pojačalo, i upravljanje preko 24-bitnog Vojtko™ DSP pogona sa sustavom za korekciju zvuka prema prostoriji (Anthem Room Correction).

Kao remek-djela branda MartinLogan mogu se opisati njihovi nagrađivani elektrostatski pretvornik (Curvilinear Line Source XStat) i robusni wooferi, koji uistinu predstavljaju revolucionarni pomak u dizajnu i tehničkom oblikovanju. Koristeći taj dizajn kao inspiraciju, MartinLogan je za novu seriju Materpiece konstruirao novi sustav niskotonaca, koristeći dva odvojena woofera postavljena u kompaktnoj komori. Sustav za podešavanje dubokih tonova PoweredForce Forward™ kontrolira interakciju između rear-firing woofera i zida iza woofera. Tehnologija koja se zasniva na pomaku faze smanjuje učinak koji ima odbijanje od prednjeg zida na bas sadržaj signala. Jednakomjeran frekvencijski odziv pruža realističan doživljaj basa.

S modelom Renaissance ESL 15A po prvi put je s elektrostatskim zvučnicima kombinirana tehnologija korekcije zvuka Anthem Room Correction (ARC). Sada je ova korisna opcija dostupna i u zvučnicima Expression ESL 13A i Impression ESL 11A. ARC mjeri izlaznu jakost zvuka iz aktivnih woofera zvučnika i uspoređuje odziv u prostoriji u odnosu na optimalnu krivulju. Na temelju rezultata izračunavaju se prostorne nepravilnosti, i napredni algoritmi ARC-a odstranjuju te nepravilnosti tako da slušatelj čuje samo idealni standard: transparentan i prirodni bas.

  • Dual Low Distortion Aluminum Cone Woofers
  • Curvilinear Line Source (CLS) Electrostatic Panel
  • Ultra-Rigid AirFrame™ Blade Design
  • PoweredForce Forward™ Bass Technology
  • Anthem Room Correction (ARC)
  • Dual Class-D Amplification with a 24-Bit Vojtko™ Digital Signal Processing (DSP) Engine
  • Bass and Mid-Bass Level Controls
  • Precision-Built Advanced-Topology Vojtko Crossovers
  • Premium WBT zvučnički terminali

Expression ESL 13A bit će dostupan od jeseni 2016., u jedanaest opcija finiša, najavljena cijena za američko tržište iznosi $14,995/par.

Impression ESL 11A bit će dostupan od jeseni 2016., u jedanaest opcija finiša, najavljena cijena za američko tržište iznosi $9,995/par.[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top