Martin Logan: novosti u 2016. godini

Najava novih modela elektrostatskih zvučnika

[three_fourth last=”no”]Nakon CES-a, Martin Logan je najavio dva modela koja će se pojaviti na tržištu u ožujku i travnju 2016. Riječ je o modelima Renaissance ESL 15A i ElectroMotion ESL X. Ostali novi modeli pripremaju se za jesen 2016., a kako to obično biva s uvođenjem novih serija, najkasnije do sredine ljeta 2016. prekida se proizvodnja modela Summit X, Montis, Ethos, Theos, Stage X i Motif X, tako da uskoro možete očekivati rasprodaju EOL modela.

Prvi novi model je hibridni elektrostatski zvučnik Renaissance ESL 15A. Osnova zvučnika je 15-inčni Curvilinear Line Source (CLS™) XStat™ elektrostatski panel, a stator je proizveden uz pomoć MicroPerf™ tehnologije. Dva 12-inčna aluminijska woofera izrađena su pomoću laserske tehnologije, a čvrste košare i stabilni konusi eliminiraju distorzije. Proizvođač ističe i AirFrame™ konstrukciju vrlo visoke čvrstoće, izrađenu od aluminijske slitine na razini kvalitete materijala koji se koriste u aero industriji, te nova dualna pojačala klase D i snage 500 W, upravljanje preko 24-bitnog Vojtko™ DSP procesora i opciju korekcije zvuka prema prostoriji ARC™ (Anthem Room Correction). Zvučnici će biti dostupni u 10 dizajnerskih opcija finiša.

Novina u usporedbi sa starijim modelima je tehnologija koja doprinosi realističnoj reprodukciji dubokih tonova (PoweredForce Forward™), tako što se maksimalno smanjuje učinak zidova iza zvučnika na bas informacije koje se vraćaju u središte prostorije.

Najavljena cijena ESL 15A za američko tržište iznosi $24.995/par.

Sljedeći najavljeni model je prinova iz ElectroMotion serije – ElectroMotion ESL X (EM-ESL X). Serija ElectroMotion savršen je uvod u sam koncept elektrostatskih zvučnika. Novi ElectroMotion ESL X ima veći elektrostatski pretvornik i dvostruke woofere, i kao vodeći model serije ElectroMotion, predstavlja novo mjerilo cijene u odnosu na kvalitetu. Površina novog i većeg XStat™ elektrostatskog pretvornika je 50 kvadratnih inča veća nego kod modela EM-ESL. Par 8” woofera smješten je u nerezonantnoj asimetričnoj bas refleks komori. Frekvencijski odziv zvučnika je 41–22,000 Hz ±3db, preporučena snaga pojačala je 20–400 W po kanalu, impedancija iznosi 6 oma (1.6 oma na 20 kHz). ElectroMotion XStat MicroPerf panel smješten je u aluminijskom okviru AirFrame™, sličnom okviru koji se koristi u puno skupljim ML modelima. Zaštićena tehnologija filtriranja pod nazivom Vojtko™ povezuje audio signal iz visokog i srednjeg pojasa sa niskim frekvencijama i stvara gotovo besprijekoran i realističan zvuk. Prema riječima proizvođača, ElectroMotion X više je od entry level zvučnika, to je model koji vam otvara vrata svijeta visokokvalitetnog zvuka.

MartinLogan-ElectroMotion-ESL-X-Custom

Zajedno s EM-ESL X, ElectroMotion serija sada se sastoji od dva samostojeća zvučnika (EM-ESL X & EM-ESL), centralnog zvučnika (EM-C2) i surround zvučnika (EM-FX2). Svi zvučnici iz serije su tvornički usklađeni, tako da se mogu kombinirati prema veličini prostorije i namjeni sustava.

Cijena EM-ESL X za američko tržište iznosit će $3.999,95/par, a zvučnici će biti dostupni u Satin Black ili Gloss Black finišu.

Nakon predstavljanja Motion Vision X soundbar zvučnika u listopadu prošle godine, Martin Logan će proširiti ponudu wireless zvučnika za streaming (DTS Play-Fi) s još tri modela (Crescendo X, Bravado i Forte). Proizvodi se na tržištu očekuju nakon završetka postupka certifikacije za Apple AirPlay.[/three_fourth]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top