Krell integrirano pojačalo S-550i

Best-buy integrirano stereo pojačalo

[three_fourth last=”no”]Nastavljajući se na uspjeh nagrađivanog integriranog pojačala S-300i, još snažnije integrirano pojačalo S-550i nudi kvalitetu zvuka i snagu koja gotovo svaki zvučnik može dovesti do maksimalnih performansi. Uređaj isporučuje 275 W i jedan je od onih izvora snage koji pokreće gotovo svaki zvučnik dostupan na tržištu, a da pritom ne zauzima pola prostorije. S-550i je opremljen simetričnim i nesimetričnim ulazima, priključkom za iPod i podržava način rada Theater Throughput™. Riječ je o zaštićenoj Krellovoj tehnologiji koja služi za lakše povezivanje uređaja u sustav kućnog kina. Za druge opcije integracije u sustav, na raspolaganju je 12V okidni ulaz i nosači za postavljanje. Dodatni parametri mogu se podešavati preko izbornika, korištenjem kontrola na uređaju ili aluminijskog daljinskog upravljača.

Faza pretpojačala sadrži sklopove iz Krellovog vodećeg modela Phantom. Current Mode daje pojasnu širinu koja je prilagođena reprodukciji visokorezolucijskih snimki, a sklopovi s izravnom vezom otklanjaju kondenzatore s puta signala. Diskretni sklopovi sa simetričnom topologijom imaju vlastitu regulaciju napajanja. Pojačanje signala ostvaruje se korištenjem surface mount tehnologije sa strujnim zrcalima koja u usporedbi s drugim konstrukcijama imaju gotovo 500x veću linearnost bez povratne veze. Negativna povratna veza nije pristupna nigdje u fazi pretpojačala, i nije potrebna. Distorzija bez povratne veze je manja od 0.003%. Regulacija jakosti zvuka izvedena je korištenjem simetričnog otpornika – postavka jakosti zvuka ne utječe na pojasnu širina i prijelazni odziv sklopova pretpojačala.

S-550i sadrži masivni transformator jačine 1,750 W i 68,000μF kapaciteta, a uz sve to je kućište visoko tek 5 inča. Kako i sva Krellova pojačala, S-550i je idealan izvor napona, odnosno udvostručuje snagu sa dvostrukim smanjenjem impedancije zvučnika, odnosno 275W na 8 ohma i 550 W na 4 ohma, što je presudna značajka za dinamički sadržaj snimke.

Detaljnu recenziju uređaja iz magazina HiFi News možete pročitati ovdje, a cijena uređaja u Hrvatskoj iznosi 39.000 kn.[/three_fourth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top