Kiseki predstavlja dvije nove zvučnice

Još davne 2013. Kiseki je na tržište izbacio svoje kultne MC zvučnice, a sada je došlo vrijeme za nove članove Kiseki obitelji: BlackHeart N.S. i PurpleHeart N.S.

Znalci audio povijesti upoznati su s činjenicom da se prvi Kiseki BlackHeart model proizvodio u 80-ima. N.S. (New Style) model je također izrađen od cjelovitog komada drva, no nešto je manji (Short Body). Pogon zvučnice je izrađen od najboljih dostupnih dijelova, s tim da je ovo prvi model u kojem Kiseki koristi dijamantnu iglu postavljenu unutar i kroz nosač igle zvučnice, a ne na samom nosaču. Rezultat je poboljšana konstrukcija, osjetno bolja reprodukcija i trajnost uređaja.

Što se tiče specifikacija, igla dimenzija 0.08 x 0.14 izrađena je od poliranog dijamanta s radijusom vrha od 3 x 30 μm. Zvučnica teži 6.4 g, ima nazivni izlazni napon od 0.48mV na 5cm/s i 40 ohma interne impedance. Frekvencijski odziv je 20Hz–30kHz ± 1dB, slijednost je 80 μm na 315Hz pri gaznoj sili od 2.6 g. Optimalna gazna sila je 2.4 grama, i preporuča se korištenje ručke srednje mase.

Kiseki PurpleHeart N.S. (Short Body) zvučnica također je manja verzija zvučnice istog imena. Izrađena je od amarant-drva i u pogonu su isti dijelovi kao i u svim Kiseki modelima. Short Body verzija je logičan izbor jer je jednostavnija za postavljanje na različite ručke. Zvučnica dimenzija 25 mm dolazi uz iglu od poliranog dijamanta dimenzija 0.12 x 0.12 s radijusom vrha od 4 x 70 μm. Masa zvučnice je 6 g, a 2.4 g je navedena kao optimalna gazna sila. Preporuka je također korištenje ručki srednje mase.

Kao i ostale Kiseki zvučnice, BlackHeart N.S. i PurpleHeart N.S. proizvodit će se u ograničenim serijama i već početkom 2021. kreće isporuka nacionalnim distributerima, uz maloprodajne cijene od 30.000 kn za BlackHeart i 25.000 kn za Purpleheart.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top