Graham Phantom Elite: Nova razina profinjenosti i performansi

U tradiciji izvornog nagrađivanog Phantoma, Elite nastavlja korištenje unipivot ležaja i Magneglide stabilizacije, i dovodi ove patentirane značajke na novu razinu profinjenosti i performansi. Koristeći bolje materijale, precizniji dizajn i izradu, Elite će redefinirati mogućnosti analogne reprodukcije.

Pivot je redizajniran i sada uključuje potpuno novi sklop koji koristi specijalni dvoslojni damping sa visokim omjerom težine i veličine. Novi nemagnetski umetak od volframa visoke gustoće osigurava nultu toleranciju kontakta ležaja i visoku apsorpciju energije. Također, vrh pivota je rekonfiguriran što rezultira vrhunskim odbijanjem vanjske energije, istovremeno osiguravajući iznimno nisko trenje.

Patentirani stabilizirajući sustav Magneglide™ osigurava pivot u stvarnoj okomitoj ravnini, bez odstupanja azimuta dok se ručica poprečno savija. Budući da je ručica također u pravoj neutralnoj ravnoteži što je rezultat magnetske stabilizacije koja kontrolira azimut u unipivot kraku – tracking je dosljedan bez obzira na kretanje ručke preko iskrivljenja.

 

Graham Phantom Elite odgovara svakoj zamislivoj instalaciji gramofona.
Odvojiva cijev ručke dizajnirana je od dampiranog titana, veća je i čvršća. Dizajn omogućuje preciznu montažu i poravnavanje zvučnice van gramofonske kombinacije što je značajka sigurnosti i preciznosti prepoznatljiva za sve Phantom ručke. Podesiva visina sa mjeračem koji je dio ovog sustava osigurava da kutne postavke budu uvijek osigurane, što znači jednostavnost rada i najveću točnost. Dostupna su tri držača za ručku, u duljinama od 9, 10 i 12 inča kako bi odgovarala svim instalacijama gramofona.

Za razliku od drugih dizajna gdje rezonancija protuutega/ručke može biti u audio rasponu i rezultirati modulacijom signala reprodukcije, Elite protuuteg rezonira  na niskoj subsoničnoj rezonantnoj frekvenciji. To rezultira čišćom i dinamičnijom bas ekstenzijom, glatkim i detaljnim srednjetonskim područjem te proširenim kristalno čistim visokotonskim područjem. Sve se to postiže praktički bez zvučnog potpisa same ručke omogućavajući da zvučnica radi bez napora u reprodukciji same glazbe.

Graham Engineering, Inc. (graham-engineering.com)

Graham Engineering – Media Audio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top