Media Audio

Devialet

Devialet 120 integrirano pojačalo/DAC

State-of-the-art tehnologija zvuka

Devialet 120 je preporučena referentna komponenta na koju recenzenti ostaju bez riječi. Uređaj je kombinacija sekcije digitalnog pretpojačala koja pretvara sve ulazne analogne signale u digitalne, i DAC konvertera na drugom kraju puta signala. 120-ica podržava DSP opcije, bežični streaming i zaštićenu tehnologiju pojačanja signala Analogy Digital Hybrid (ADH). Samo kućište je suženo, lagano i pruža visoku razinu energetske učinkovitosti. Zvuk je rezultat dizajna bez gubitaka i najkraće signalne putanje na svijetu (manje od 4 inča između DAC-a i izlaznih konektora za zvučnike). Potpuna tišina, snažna emocija, tamna pozadina. Vrijednosti odnosa signala i šuma nemaju konkurenciju (> 130 dB), boje tonova i zvučnost instrumenata su apsolutno uvjerljivi jer je harmonijska distorzija jedva mjerljiva (0,001%). Distorzija prijelaza je zanemariva (0,001%) što utječe na realnost pozornice (separacija i raspored instrumenata). Izrazito prirodne brze dinamičke varijacije rezultat su nepostojeće termalne distorzije. Recenzije uređaja možete pročitati na stranici Soundstage! i u magazinu HiFi World.

Cijena uređaja iznosi 38.800 kn.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE
Ulazi: asinhroni USB, analogni (linijski ili gramofonski MM/MC), 2 optička (TOS i TOS mini), 4 digitalna koaksijalna ulaza, network (Wifi ili Ethernet)
Izlazi za zvučnike: 2x120W
Dodatni izlaz: mono/stereo analogni izlaz za pretpojačalo
Dimenzije: 383mm x 383mm x 40mm (Š, D, V)
Težina: 5.65 kg
Kućište: aluminijsko kućište, finiš: crni krom


2 comments on “Devialet 120 integrirano pojačalo/DAC
    • Miroslav Kovačević on said:

      Takav je i moj dojam. Dinamika i snaga i autoritet su zadivljujući, ali vrh je nekako čudnovato prigušen, sterilan, i nestaju svi profinjeni detalji koji inače izazivaju emocije tako da te glazba ostavlja nekako praznim. Jako čudno za tako skupo pojačalo. Po meni još nedostaje bar jedan analogni ulaz i dakako bluetooth kad već ima toliko digitialnih ulaza, ali okej, tako je kako je. Bolje zvuči preko analognog ulaza s cd playera (quad 99) nego preko optičkog kabela i svog DAC-a što se tiče cd-a. Testirano na Diapason Adamantes i SF Cremona Auditor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *