dCS LINA je novi Streaming Digitalno-analogni konverter (DAC) sa opcijom vanjskog namjenskog pojačala za slušalice AB klase i vanjskog master clock-a.  U razvoju LINA-e, posebna pažnja je posvećena korisnicima koji preferiraju slušalice. dCS naziva LINA-u “definitivnim sustavom za reprodukciju preko slušalica”. Vrhunski dizajn s najnovijim rješenjima koja su rezultat dCS-ovih godina audio inovacija i profinjenosti.

Lina Network DAC nudi sve prednosti koje biste očekivali od dCS DAC-a ; vrhunsku tehnologiju, izuzetnu izradu i izvanrednu zvučnu izvedbu u kompaktnom i elegantnom dizajnu . Koristi dCS poznati Ring DAC sustav i platformu za digitalnu obradu za reprodukciju zvuka s apsolutnom vjernošću. Lina je sada po cijeni najpovoljniji dCS , koji je izrađena prema istim strogim standardima kao Rossini, Vivaldi i Bartók DAC .

Cilj dCS-a s LINA-om je neutralnost i transparentnost koja omogućuje da se karakter korisnikovih slušalica pokaže u punom sjaju. dCS LINA sustav je dizajniran i ručno sastavljen u Velikoj Britaniji koristeći vlastito razvijen hardver i softver. Opremljen fleksibilnim firmverom na bazi FPGA, proizveden od najfinijih materijala i rigorozno testiran pomoću najsuvremenije opreme. Modularni dizajn omogućuje slaganje tri komponente jednu na drugu ili polaganje jedne do druge, ovisno o željama i prostoru.

LINA DAC je div u maloj kutiji. Sadrži dCS-ov patentirani Ring DAC sustav, digitalnu platformu za obradu i Expanse tehnologiju. Potpuno je uravnotežen, kompatibilan sa svim digitalnim audio formatima te je Roon Ready. Potpuno glatka prednja ploča sadrži dCS-ovo prvo korisničko sučelje osjetljivo na dodir s prilagodljivim izbornikom koji slušateljima omogućuje jednostavno upravljanje reprodukcijom i podešavanje postavki sustava. U srcu LINA-e nalazi se dCS-ova Ring DAC tehnologija. Umjesto korištenja industrijskih DAC čipova, dCS gradi svoje Ring DAC-ove od temelja. Jedna od ključnih prednosti Ring DAC-a je nadogradnja putem ažuriranja firmvera. Ring DAC koristi mrežu FPGA-a koji pokreću vlastiti dCS softver za kontrolu postupka digitalno analogne konverzije i digitalno filtriranje.

Expanse je algoritam za obradu signala koji primjenjuje različite filtre za obradu. Uz Expanse, slušatelji dobivaju jedinstveno iskustvo slušanja slušalica koje ostaje vjerno izvornoj snimci. Crossfeed je postupak miješanja lijevog i desnog kanala stereo audio zapisa, kako bi zvuk zvuk bio prirodniji kada se reproducira putem slušalica. Postavka crossfeeda koja vam najviše odgovara i glazba koju slušate može se razlikovati, pa se preporučuje da testirate različite postavke.

LINA pojačalo za slušalice prvo je samostalno pojačalo dCS-a. Cilj je pojačalo koje daje najtransparentniji mogući zvuk, bez koloracija. Namjera je da pojačalo poštuje karakter slušalica koje se koristite. Balansiranog ustroja, solid state klasa AB izlazi sa ultra niskom izlaznom impedancijom od < 0,090 ohma, niskom razinom šuma te širokim dinamičkim rasponom.

 

LINA Master Clock: dCS je pionir u korištenju vanjskih master clock-ova od 1980-ih. Svaki DAC sadrži clock, a dodavanje vanjskog clock-a u sustav može rezultirati značajnim zvučnim poboljšanjima. Dok LINA Network DAC i LINA pojačalo za slušalice zajedno pružaju izvrsne performanse, dodavanje LINA Master Clock-a poboljšava kvalitetu zvuka pri korištenju mrežnih ili USB ulaza.

Mosaic je dCS-a softver koji omogućuje pregledavanje i reprodukciju glazbe s bilo kojeg uređaja sa sustavom iOS ili Android. dCS Mosaic je zbirka hardverskih i softverskih modula koji omogućuju pristup digitalnoj glazbi. Aplikacija dCS Mosaic za iOS i Android nudi intuitivan način pregledavanja i pristupa glazbi iz više izvora i audio biblioteka. Mosaic objedinjuje zvuk iz više izvora u jedno, jedinstveno sučelje, čineći reprodukciju s više izvora jednostavnom. Aplikaciju možete koristiti za pregledavanje medija s različitih streaming servisa i za upravljanje postavkama i mogućnostima konfiguracije dCS proizvoda. Mosaic je kompatibilan s:

  • UPnP
  • USB
  • Internet Radio
  • TIDAL, Qobuz, Deezer
  • Spotify preko Spotify Connect app
  • Podcasts preko Airable

Budući da je LINA Roon Ready, imate mogućnost korištenja Roona kao platforme za upravljanje medijima. Ako imate Roon možete ga koristiti za kompletno upravljanje reprodukcijom na svojoj LINA.

 

 

 

Link na stranice proizvođača: https://lina.dcsaudio.com/products/lina-system

Stranice sa recenzijama: https://dcsaudio.com/product-reviews?product=lina

Reprint HI-FI News recenzije: https://www.absolutesounds.com/pdf/main/press/HFN%20Nov%20dCS%20Lina_Reprint-LOW.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top